Pretekli dogodek
28. feb. 2023 19:00

Johanna Summer + De Beren Gieren

Dvojni koncert

Johanna Summer, klavir
De Beren Gieren: Fulco Ottervanger, klavir; Lieven Van Pée, bas; Simon Segers, bobni

Tokratni Cankarjev torek ponuja prvovrsten večer novega (klavirskega) evropskega jazza mlajše generacije iz Nemčije in Beneluksa.
 

Glasbena pripovedovalka Johanna Summer odpira novo smer v pianizmu, kjer s klasičnim dotikom in sodobno mislijo vozi njen vlak po svoji poti, polni tehničnih, pa tudi muzikalnih izzivov. Je umetnica s celovito, a jasno vizijo, ki nam poslušalcem ponudi široko zvočno misel. Tistim, ki se z glasbo ukvarjamo, pa daje navdih tudi za naše glasbene poti.
Vollmaier

Johanna Summer je fantastična, preprosto izjemna jazzovska pianistka. Tako osredotočena je, k izvirni glasbeni literaturi pristopa skrajno samozavestno in svobodno, ob doslednem ohranjanju lastnega, osebnega tona. Prvovrstno!
Igor Levit

Glasbo Johanne Summer zaznamujeta brezmejna domišljija in neukalupljenost. Na izhodiščih evropske klasičnoglasbene tradicije s čudovitim pristopom ustvarja nekaj popolnega in edinstvenega. Prekrasna glasba od prvega do zadnjega tona. Nova pianistična zvezda.
Joachim Kühn

Novi, drugi album Johanne Summer Resonanzen (ACT Music) ije izšel konec januarja. Na njem slišimo improvizacije del Bacha, Schuberta, Beethovna, Čajkovskega, Griega, Ravela, Mompouja, Ligetija in Skrjabina.

Glasba

De Beren Gieren je bend svetovnega slovesa: ne samo zanimivost vseh največjih odrov Beneluksa, svojo transcendentalno energijo so ponesli še v Francijo, Nemčijo, Portugalsko, Norveško, Anglijo, Italijo, Španijo, Madžarsko, Romunijo, Slovenijo, Estonijo, Maroko in Japonsko. Nastopajo na najvidnejših glasbenih dogodkih, kot so North Sea Jazz, Jazz Middelheim, Trondheim Jazzfestival, Moers Festival, Gent Jazz, Kanazawa Jazz Street in Eurosonic, nastopili pa so tudi na Jazz festivalu Ljubljana.

Trio slovi po samosvojem, energičnem zvoku, iskrivih melodijah, kompleksnih strukturah in domiselnih naslovih skladb. Družno ustvarjajo spoj poliritmije, skupinskega prepevanja in elitističnih zasukov, s sposobnostjo prehajanja razpoloženja, ki poslušalca mikavno drži na robu sedeža. Izkušnja v živo, ki je preprosto ne smete zamuditi. Trojica se lahko pohvali s sodelovanjem z mednarodno priznanimi jazzovskimi umetniki, kot so Louis Sclavis, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot, Jan Klare in Jean-Yves Evrard.

Na koncertu bodo predstavili najnovejši album Less Is Endless, izdan lani jeseni.

Koncert De Beren Gieren je del programa Unstable Network, ki ga podpira Europe Jazz Network

Johanna Summer + De Beren Gieren

28. feb. 2023 19:00
28. feb. 2023 19:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI