Pretekli dogodek
15. maj 2022 20:00

Ivo Pogorelić, klavir - razprodano

Program: Frédéric Chopin 

Poloneza-fantazija v As-duru, op. 61
Sonata v h-molu, št. 3, op. 58
Fantazija v f-molu, op. 49
Uspavanka v Des-duru, op. 57 
Barkarola v Fis-duru, op. 60
 

Legendarni pianist Ivo Pogorelić se je z edinstvenim glasbenim darom in inovativnim pristopom uveljavil kot eden najbolj izvirnih sodobnih glasbenih umov. Njegova drznost v odkrivanju novih razsežnosti glasbenega izraza se uresničuje v pianizmu visoke estetske vrednosti; ob tem je z evokativnimi poustvaritvami določil nove standarde pianistične interpretacije ter razširil obzorja razumevanja klavirske literature. Več kot štiri desetletja muziciranja so z doslednimi umetniškimi merili prinesla dosežke, ki jih cenita tako občinstvo kot kritika, njegovi koncerti po vsem svetu pa so postali sinonim za težko pričakovan kultni dogodek. 

V orbito vrhunskega pianizma je vstopil kot udeleženec 10. Chopinovega mednarodnega klavirskega tekmovanja v Varšavi, kjer je bil iz nikoli v celoti pojasnjenih razlogov izločen pred zadnjim krogom. Ob tem je postal anekdotičen protesten odhod članice žirije Marthe Argerich, ki ga je oklicala za genija. Dogodek je razburkal svetovno glasbeno javnost, ob izjemni pozornosti zaradi nekonvencionalnih poustvaritev, osupljive tehnike in inovativnega pristopa k interpretaciji je Pogorelić pridobil ugled tudi kot pianist izjemnih zmožnosti in predvsem sodobnega duha. Ob negovanju duha evropske kulturne tradicije, oplemenitenem z izvirnim umetniškim prispevkom, na odrih Evrope, Severne in Južne Amerike ter Daljnega vzhoda še danes podaja ključna dela solistične in koncertne klavirske literature. Impresivnemu repertoarju nenehno dodaja nove skladbe, v zadnjih letih pa se je osredotočil na obsežne klavirske cikle Schumanna, Brahmsa, Debussyja, Ravela, Rahmaninova in Stravinskega, pa tudi Chopina. Njegova koncertna sezona 2021/22 vključuje nastope na evropskih in severnoameriških odrih, kjer bo spored v celoti posvečen skladbam Frédérica Chopina.
 

Ivo Pogorelić, klavir - razprodano

15. maj 2022 20:00
15. maj 2022 20:00
Več terminov

24,00 | 29,00 | 38,00 | 45,00 EUR

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI