Grigorij Sokolov, klavir
Pretekli dogodek
20. sep. 2020 19:30

Grigorij Sokolov, klavir

Prireditev je s 6. maja prestavljena na 20. in 21. september 2020.

Zaradi delitve koncerta na dva termina in spremenjenega sedežnega reda v dvorani je vse vstopnice iz sezone 2019/20 treba zamenjati. Število mest je omejeno.

Menjava abonentskih vstopnic

Prosimo, da nam do vključno 15. septembra na vstopnice@cd-cc.si sporočite, kateri nadomestni termin ste izbrali, da vam nadomestno e-vstopnico pošljemo kar po elektronski pošti. Vstopnice menjamo tudi v Informacijskem središču CD.
Lanskim abonentom smo za nadomestni koncert Sokolova naredili Vrednostno kartico dobroimetja. Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, lahko vrednostno kartico vnovčite za poljubno prireditev do konca leta 2021 ali pa nam do 15. septembra na vstopnice@cd-cc.si pošljite podatke za TRR vračilo.

 

Menjava vstopnic, kupljenih za izven

Kupljene vstopnice je treba zamenjati v Informacijskem središču CD ali po elektronski pošti (na vstopnice@cd-cc.si pošljite e-vstopnico ali sken) do vključno 15. septembra 2020. Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, nam do 15. septembra na vstopnice@cd-cc.si pošljite podatke za TRR vračilo ali izdajo dobropisa.
Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija):
ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 17. , ob sobotah od 11. do 13. ure

 

Z mojstrom klavirja

 

Program:
Wolfgang A. Mozart, Preludij (Fantazija) in Fuga v C-duru, KV 394 (383a)
Wolfgang A. Mozart, Sonata št. 11 v A-duru, op. 6 št. 2, KV 331 (300i)
Wolfgang A. Mozart, Rondo v a-molu, KV 511
*
Robert Schumann, Pisani listi, op. 99          
 

 

Igra Sokolova, mojstra vodenja in fraziranja, dinamike in barve, je v vsakem trenutku neoporečna in iskrena, v njej ni nikakršnih trikov, narejenosti ali hoteno modnih interpretacij.
Allain Steffen

Ekspresivna lepota tona in silovitost čustvenih interpretacij legendarnega Grigorija Sokolova vedno znova navdušita zvesto poslušalstvo v razprodanih dvoranah po svetu. Kritikom ob tem zmanjkuje pridevnikov, s katerimi bi pospremili poustvarjalno genialnost občudovanega in skrivnostnega glasbenika. Umetnik z navidezno lahkotnostjo obvladuje obsežen in slogovno pester repertoar, ki oživi pod njegovimi prsti poglobljeno občuteno, enkratno, vedno znova in na novo.

Svojo umetniško pot tlakuje neizprosno in radikalno: zavezan solističnim recitalom se sezonsko poglablja v program, ki ga izvaja, kjer koli se pojavi. Pri tem nikdar ne zapade v rutino – vsak koncert je edinstven dogodek, ki ga sooblikujejo pianistov navdih, okolje in energija občinstva.

 

Grigorij Sokolov, klavir

20. sep. 2020 19:30
21. sep. 2020 19:30
21. sep. 2020 19:30
20. sep. 2020 19:30
Več terminov

20. 23, 27, 32 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI