Grigorij Sokolov, klavir
6. maj 19:30

Grigorij Sokolov, klavir

Z mojstrom klavirja

Program
W.A. Mozart, Preludij (fantazija) in fuga v C-duru, KV 394 (383a)
Sonata št. 11 v A-duru, K 331/300i
Rondo v a-molu, K 511

*
R. Schumann, Pisani listi, op. 99

Igra Sokolova, mojstra vodenja in fraziranja, dinamike in barve, je v vsakem trenutku neoporečna in iskrena, v njej ni nikakršnih trikov, narejenosti ali hoteno modnih interpretacij.
Allain Steffen

Ekspresivna lepota tona in silovitost čustvenih interpretacij legendarnega Grigorija Sokolova vedno znova navdušita zvesto poslušalstvo v razprodanih dvoranah po svetu. Kritikom ob tem zmanjkuje pridevnikov, s katerimi bi pospremili poustvarjalno genialnost občudovanega in skrivnostnega glasbenika. Umetnik z navidezno lahkotnostjo obvladuje obsežen in slogovno pester repertoar, ki oživi pod njegovimi prsti poglobljeno občuteno, enkratno, vedno znova in na novo.

Svojo umetniško pot tlakuje neizprosno in radikalno: zavezan solističnim recitalom se sezonsko poglablja v program, ki ga izvaja, kjer koli se pojavi. Pri tem nikdar ne zapade v rutino – vsak koncert je edinstven dogodek, ki ga sooblikujejo pianistov navdih, okolje in energija občinstva. Ne moremo sicer predvideti, kaj bo pritegnilo njegovo repertoarno radovednost prihodnjo pomlad, lahko pa objavimo, da se spomladi in poleti 2019 posveča Brahmsovim Klavirskim skladbam op. 118 in 119, Beethovnovi zgodnji sonati op. 2/3 ter njegovim Enajstim bagatelam.

 

Grigorij Sokolov, klavir

6. maj 19:30
Več terminov

20. 23, 27, 32 EUR
18* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI