27. dec. 2022 19:30

Gala koncert opernih arij

Simfonični orkester SNG Maribor
Dirigent: Simon Krečič

Solista: Emily Pogorelc, sopran; Jaka Mihelač, bariton 

Program
Gioacchino Rossini, Uvertura h komični operi Seviljski brivec
Gioacchino Rossini, Largo al factotum, arija Figara iz prvega dejanja komične opere Seviljski brivec (Jaka Mihelač)
Gaetano Donizetti, Quel guardo il cavaliere, arija Norine iz prvega dejanja komične opere Don Pasquale (Emily Pogorelc)
Gaetano Donizetti, Pronta io son, duet Norine in Malateste iz prvega dejanja komične opere Don Pasquale (Emily Pogorelc, Jaka Mihelač)
Wolfgang Amadeus Mozart, Uvertura k operi Čarobna piščal 
Wolfgang Amadeus Mozart, Ach ich fühl's, es ist verschwunden, arija Pamine iz drugega dejanja opere Čarobna piščal (Emily Pogorelc)
Wolfgang Amadeus Mozart, Papagena, Papagena!, arija Papagena iz drugega dejanja opere Čarobna piščal (Jaka Mihelač)
Wolfgang Amadeus Mozart, Pa-pa-pa Papageno, duet Papagena in Papagene iz drugega dejanja opere Čarobna piščal (Emily Pogorelc, Jaka Mihelač)
*****
Charles Gounod, Les Nubiennes (Nubijke), valček iz petega dejanja opere Faust
Charles Gounod,  Avant de quitter ces lieux, arija Valentina iz drugega dejanja opere Faust (Jaka Mihelač)
Charles Gouno,  Danse antique (Stari ples) iz petega dejanja opere Faust
Charles Gounod,  Ah! je ris de me voir, arija Marguerite iz tretjega dejanja opere Faust (Emily Pogorelc)
Charles Gounod,  Les Troyennes (Trojanke), plesna glasba iz petega dejanja opere Faust
Charles Gounod, Je veux vivre, arija Julije iz prvega dejanja opere Romeo in Julija (Emily Pogorelc)
Charles Gounod, Danse de Phryné (Frinijin ples) iz petega dejanja opere Faust
Léo Delibes, Les filles de Cadix (Dekleta iz Cadiza) (Emily Pogorelc)
Robert Stolz, Auf der Heide blüh'n die letzten Rosen (Jaka Mihelač)
Franz Lehár, Meine Lippen, sie küssen so heiss, arija Giuditte iz četrtega prizora operete Giuditta (Emily Pogorelc)
 

Gala operni koncert, na katerem se bosta pod dirigentsko taktirko Simona Krečiča in ob spremstvu Simfoničnega orkestra SNG Maribor predstavila mednarodno priznana ameriška sopranistka slovenskih korenin Emily Pogorelc in slovenski baritonist Jaka Mihelač, se obeta kot nadvse zanimiv glasbeni dogodek s številnimi vrhunci.

Ob veličastni in plesno razgibani orkestralni glasbi izpod skladateljskih peres Rossinija, Donizettija, Mozarta, Gounoda in drugih glasbenih mojstrov bosta vedno bolj prepoznavna operna solista in pevska virtuoza izvedla celo vrsto ikoničnih in brezčasnih melodij iz arij in duetov svetovne operne in operetne zakladnice, ki so kot nalašč primerna uvertura v veselo novoletno praznovanje.
 

Emily Pogorelc, mlada ameriška sopranistka slovenskih korenin, si je prislužila hvalo glasbene kritike zaradi svojega »velikega, vzpenjajočega se glasu s čudovito prizadevno koloraturo in zvenečimi visokimi toni« (Chicago on the Aisle). V Bavarski državni operi je v sezoni 2021/22 med drugimi nastopila v vlogah Adine (L’elisir d’amore), Musette (La boheme) in Laurette (Gianni Schicchi).

Leta 2021 je bila nagrajenka tekmovanja Operalia v moskovskem Bolšoj teatru. V sezoni 2020/21 je kot članica ansambla Bavarske državne opere v Münchnu med drugimi uprizorila vloge Cherubina (Figarova svatba), Sofie (Il signor Bruschino), Metke (Janko in Metka) ter Ljubezenskega para, Sestre Genovieffe in Laurette iz Puccinijevega Triptiha. 

V aktualni sezoni 2022/23 bo v dresdenski Semperoperi debitirala v vlogi Adine iz Bellinijeve opere Mesečnica, kot članica opernega ansambla Bavarske državne opere pa še v vlogah Pamine (Čarobna piščal), Sestre Constance (Pogovori karmeličank) in Ksenije iz opere Boris Godunov Modesta Musorgskega. 


Jaka Mihelač se je v sezoni 2019/20 pridružil solističnemu ansamblu berlinske Državne opere Unter den Linden in kot njen član sodeloval v številnih glasbenogledaliških produkcijah pod vodstvom mednarodno priznanih dirigentov, kot so Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Massimo Zanetti, Alexander Soddy in Thomas Guggeis. 

Je prejemnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2017 je z velikim uspehom nastopil v scenski postavitvi kantate Carmina Burana Carla Orffa v produkciji Cristopha Hagla v Berlinu. 

Kot solist je nastopal z Orkestrom Berlinske državne kapele, Orkestrom Velikega gledališča Liceu Barcelona, Orkestrom Kraljevega gledališča Madrid, rezidenčnim Orkestrom Koncertne hiše Berlin, orkestrom Prometheus Ensemble Berlin, Orkestrom Radiotelevizije Srbije, z Brandenburškim državnim orkestrom in najvidnejšimi slovenskimi orkestri.
 

Gala koncert opernih arij

27. dec. 2022 19:30
27. dec. 2022 19:30
Več terminov

19,00 | 22,00 | 27,00 | 32,00 EUR

17,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI