21. jun. 19:00

Gal Gjurin: WE THE NORTH

Po dvajsetih letih profesionalnega glasbenega ustvarjanja, sedemnajstih avtorskih albumih različnih glasbenih žanrov, koncertih doma in v tujini, dvoletni turneji s simfoniki in številnih radijskih uspešnicah se vsestranski glasbenik Gal Gjurin že tradicionalno podaja na oder Gallusove dvorane s svežim glasbenim gradivom, ki ga kot Kanadčan ustvarja v Torontu (Ontario). Gal v domači Kanadi in sosednjih ZDA, kjer je  kot otrok sprva živel v Kansasu, ustvarja pod imenom Gal George. Na Kanado, ki je že od rojstva njegova druga domovina, ga vseskozi vežeta tako družina in prijatelji kakor tudi različno glasbeno ustvarjanje. Koncert bodo obogatili tudi izvrstna kantavtorica Veronica Charnley iz Montréala (iz province Québec), Galova sestra Severa Gjurin, s katero si po materi delita kanadske korenine, ter raper Zlatko - Zlatan Čordić, s katerim Gal v kratkem pripravlja ekskluzivni kanadsko-slovensko-bošnjaški duet Tranes Of Love.

Pred koncertom bo v dveh delih na RTV SLO prikazan tudi dokumentarni film MI, SEVER – WE THE NORTH o Galovem življenju in glasbenem ustvarjanju na drugi strani Atlantika. Na samem koncertu bo na voljo tudi njegov novi kanadski album z imenom C, ki bo izšel v Kanadi, skladbe z njega pa najdete lahko tudi na portalih Spotify in Youtube. Zvok bodo popestrili tudi Galov preverjeni stalni evropski bend, godala in pihala, na koncertu pa ne bo manjkalo niti poznanih slovenskih uspešnic niti kanadskih novitet, kot sta npr. zadnja kanadska CBC radijska singla The Sunny Song in I Don't Want to Meet You in Heaven. Kot posebno presenečenje bo z Galom nastopil tudi simfonični orkester Cantabile, s katerim je leta 2013 v isti dvorani posnel dvojni koncertni album v živo.
 

 

__________

WE THE NORTH Gala Gjurina, napovedan za 24. marec 2020 ter prestavljen na 25. februar in 1. julij 2021, bo izveden 21. junija 2022.
Kupljene vstopnice veljajo za novi termin.
 

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

Gal Gjurin: WE THE NORTH

21. jun. 19:00
Več terminov

13,00 | 19,00 | 24,00 | 28,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Gal Gjurin, glas, kitare, brenkala, klavir; Veronica Charnley, glas, kitara; Severa Gjurin - glas; Manca Fekonja, glas; Janja Brlec, citre, Neža Pavlovič, bas, Nada Barle, glas, tenorski saksofon; Nina Pečar, violina, altovski saksofon; Janja Turk, flavte; Danijel Bogataj, violina, mandolina, kitare; Jure Maček, bobni; Blaž Celarec, tolkala; Domen Gracej, trobenta; Vital Jurca, kitare, dulcimer, brač, bugarija; Jean Markič, klaviature; Aleksander Rogina, solo violina; Azra Dukić, violina; Luka Dukarič, viola; Laura Bartelj, violina; Valentin Rogina; violončelo; Marjan Grdadolnik; dirigent; Simfonični orkester Cantabile

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI