Cankarjev dom
12. dec. ob 16:00 in 19:00

France Marolt, poklon

Plesna predstava ob 73. obletnici Akademske folklorne skupine France Marolt

Vsebina koncerta bo zaznamovala tri pomembne obletnice: 130. obletnico rojstva Franceta Marolta, 70-letnico njegove smrti in 80 let od začetka kulturnega molka med drugo svetovno vojno. Koncert bodo izvedli prav 12. decembra 2021, natanko 80 let od zadnjega koncerta, ki ga je z APZ Tone Tomšič izvedel France Marolt, preden je nastopil kulturni molk. V kontekstu letošnjega koncerta pa naj 12. december ne zaznamuje začetka kulturnega molka, ampak njegov konec – ob tem bo počastitev Marolta in vseh generacij, ki so delovale v skupini.

Osnovna ideja koncerta je torej vprašanje, kdo je Marolt. Nanaša se tako na Franceta Marolta kot na maroltovce, ki že sedemdeset let skrbijo za prepoznavnost njegovega imena v slovenskem in tujem prostoru. Na koncertu bo skupina izvedla nekatere izmed svojih najbolj prepoznavnih koreografij, začeli pa ga bodo s kultno pesmijo Lipa zelenela je, ki je bila tudi leta 1941 del sporeda.

Koncert bodo povezovali kratki filmi, ki so jih posneli z Mirkom Ramovšem, dr. Tomažem Simetingerjem, dr. Uršo Šivic in nekaterimi nekdanjimi maroltovci. Cilj kratkih posnetkov pa bi bil predvsem orisati Maroltovo življenjsko pot in ustvarjanje Akademske folklorne skupine France Marolt.
 

France Marolt, poklon

12. dec. ob 16:00 in 19:00
Več terminov

10,00 | 13,00 | 16,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI