Pretekli dogodek
9. mar. 2021 19:30

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir - odpovedano

Abonma za sezono 2020/21 smo odpovedali, saj epidemiološke razmere pri nas in po svetu ne omogočajo mednarodnih gostovanj.
Več >>

 


Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve.
V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
Program
Gustav Mahler, Pesmi za umrlimi otroki, za glas in klavir 
*
Preostali del programa bo objavljen pozneje.

Nepogrešljiva glasbenika najimenitnejših glasbenih prizorišč sodita v sam poustvarjalni vrh samospeva, nase pa sta pomembno opozorila že leta 2011 z emocionalno silovitim posnetkom Schubertovega Zimskega popotovanja: baritonist Florian Boesch, rezidenčni umetnik Koncertne hiše na Dunaju (2016/17), ki premika meje in konvencije klasičnega petja ob vizionarskem zavedanju tradicije, ter Malcolm Martineau, odlikovan s častnim redom britanskega imperija (2016) in med vodilnimi pevci zelo cenjen pianist, ki se ponaša z bogato diskografijo samospevov od Beethovna in Schuberta do Poulenca in Brittna.

Izjemen umetniški dvojec izkazuje osupljivo simbiotično partnerstvo glasu in klavirja, ki se na intimnem koncertnem odru zliva v poglobljeno pripovedovanje vsebinsko in slogovno različnih zgodb. V raziskovanju razpoloženjsko razvejanega repertoarja obljubljata večer, ujet v čustveni vrtinec Mahlerjeve, v zvočni svet subtilnih barv in odtenkov poglobljene uglasbitve Rückertovih pretresljivih žalostink – cikel, ki nesluteno napoveduje skladateljevo osebno družinsko tragedijo, je sicer uveljavljen predvsem v orkestrski različici.

 

Pronicljivo fraziranje ter izbran barvni razpon ekspresivnega in dovršenega pripovedovalca Boescha se odlično ujameta z Martineaujevo virtuozno in popolnoma usklajeno spremljavo.
BBC Music Magazine
 

Izostreno prefinjen pianizem Malcolma Martineauja, ki ga odlikujeta dinamično niansiranje in vznemirljivo tempiranje, ... podaja novi definiciji pojmov 'spremljava' in 'partnerstvo'.
The Herald
 

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir - odpovedano

9. mar. 2021 19:30
9. mar. 2021 19:30
Več terminov

18,00 | 24,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju s spevSLAM
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI