Pretekli dogodek
2. apr. 2024 20:00

Elliott Sharp & Saadet Türköz

Elliott Sharp, kitara; Saadet Türköz, glas

Elliott Sharp, ki je že več kot trideset let osrednja osebnost avantgardne in eksperimentalne glasbene scene v New Yorku, je izdal skoraj že devetdeset albumov od orkestralne glasbe do bluesa, jazza, noisa, no wave rocka in tehno glasbe. Vodi projekte Carbon in Orchestra Carbon, Tectonics in Terraplane ter je pionir načinov uporabe fraktalne geometrije, teorije kaosa in genetskih metafor v glasbeni kompoziciji in interakciji. 


Saadet Türköz je pevka, skladateljica in performerka, ki je bila rojena v Istanbulu in živi v Švici. Njeni prvi posnetki odražajo vpliv ljudske glasbe njene domovine, Vzhodnega Turkestana. Pozneje je repertoar razširila na improvizirano glasbo ter sodobne interpretacije turške in kazahstanske glasbe. V svojem delu spaja preteklost in prihodnost, izročilo in sodobnost, sanje in resničnost. Razvila je svojstven glasovni slog: ekspresiven, fizičen, arhaičen in obenem umirjen. 
 

 

Elliott Sharp & Saadet Türköz

2. apr. 2024 20:00
2. apr. 2024 20:00
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI