Pretekli dogodek
26. dec. 2022 20:00

Duo Atanasovski z gosti

Ariel Vei Atanasovski, kitara, violončelo; Vasko Atanasovski, saksofon, flavta
Gosti: Marko Črnčec, klavir; Jošt Drašler, kontrabas; Marjan Stanić, bobni, tolkala

Predstavlja novi album Liberte Toujours (MoonJune Records New York), ki ga je napisal mladi skladatelj Ariel Vei Atanasovski. Oče in sin sta že vse življenje povezana tudi skozi glasbo. Skupaj smo ju videli na koncertnih odrih, med katerimi so Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, Dvorana Union Maribor, SNG Maribor ..., predvsem ko se je Ariel Vei kot gostujoči glasbenik priključil očetovim nastopom. Tokrat pa se je izoblikoval pravi pravcati duo z avtorsko glasbo, ki jo je med prvo karanteno spisal mladi glasbenik Ariel Vei Atanasovski. Devetnajstletnik je zelo uspešno zaključil Konservatorij v Mariboru in Celovcu ter trenutno obiskuje drugi letnik na graški akademiji za glasbo v Avstriji. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi igra tudi kitaro in sklada glasbo. Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog petnajst albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Color (ZDA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (ZDA), Vlatko Stefanovski (MK), Michel Godard (F), Simone Zanchini (IT), Bojan Z (F) in številni drugi po vsem svetu.

Duo Atanasovski se tokrat v Cankarjevem domu predstavlja v razširjeni obliki, z imenitnimi glasbenimi gosti. Predstavili bodo repertoar novega albuma, ki je izšel jeseni letos pri založbi MoonJune Records New York. 

Tako sta pihala in brenkala, da so ploskali še spodaj na ulici.
Jaša Lorenčič, večer

Duo Atanasovski z gosti

26. dec. 2022 20:00
26. dec. 2022 20:00
Več terminov

15,00 EUR

12,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI