Pretekli dogodek
24. maj 2022 20:00

Druga godba 2022: Rodrigo Cuevas

Odprtje 38. mednarodnega festivala Druga godba

Rodrigo Cuevas, glas, tolkala, harmonika; Juanjo Díaz, elektronska in tradicionalna tolkala; Mapi Quintana, kontrabas, vocoder, tolkala, glas

Na španskem obzorju se je v zadnjih letih izbrusil nov umetniški biser, ki navdušuje z izvirnostjo umetniškega posredovanja v vseh njegovih razsežnostih in z osupljivo pojavnostjo. Ta nikogar ne pusti ravnodušnega, še več, umetnik občinstvo z lahkoto najprej omami in ga na koncu svojega presunljivega nastopa s trenom očesa dvigne na noge. 

Rodrigo Cuevas je umetnik, pevec, skladatelj, večinštrumentalist in predan folklorni agitator. Združuje emblematične ljudske melodije s subtilno elektroniko, oblečen v androgene kostume, nogavice in lesene čevlje z ošiljeno peto, ki ustvarja globoko zakoreninjeno umetnost za nepovezano sedanjost, z uporabo humorja, elegantne erotike in prepričljivega pripovedovanja zgodb. Akademsko izobražen glasbenik kljub temu trdi, da je več o umetnosti izvedel od svojih sosedov v vasici, kjer živi (kraj, ki ga skriva). Njegovo sporočilo je, da je kultura, utemeljena na podobi in lahkomiselnosti, prazna posoda, ki jo je treba ponovno povezati z načinom življenja prednikov in interakcijo, ki počasi umira. To je resno sporočilo, spretno posredovano s prepričljivo zabavno vizijo.

 

Druga godba 2022: Rodrigo Cuevas

24. maj 2022 20:00
24. maj 2022 20:00
Več terminov

22,00 EUR

18,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Koprodukcija: Zavod Druga godba in Cankarjev dom

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI