Pretekli dogodek
27. dec. 2019 20:00

Dovč & Gombač - 2019

Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost. Igor Stravinski, Poetic in Music in the Form of Six Lessons.

 

Vrhunska glasbenika, ljudska godca 21-tega stoletja, vas bosta na ekskluzivnem prednovoletnem koncertu popeljala na izjemno zvočno popotovanje, s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, zaigrala nam bosta sveže avtorske kompozicije, ki so nastale ob jesenski izjemno uspešni in razprodani turneji ob 15-letnici skupnega ustvarjanja, manjkalo pa ne bo niti nekaj lahkotnejših prednovoletnih tonov.

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč ter multinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač sta prepoznavni imeni v svetu sodobne slovenske glasbe. Gre za nekdanja in sedanja člana številnih glasbenih zasedb (Sounds of Slovenia, Jararaja, Katalena, Terrafolk, Caminoigra, Rudi Bučar&Istraband, Bast itd). Oba delujeta tudi kot avtorja, aranžerja in producenta glasbenih del zase in za druge glasbenike, v zadnjih nekaj sezonah pa sta se uveljavila predvsem kot vrhunska studijska glasbenika in solista, ne le na področju, ki ga v glasbenem smislu najbolje obvladujeta (etno glasba, world-glasba), pač pa tudi v kontekstu klasične glasbe (solistični nastopi z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV, Big Band RTV Slovenija, Fool Cool Orchestra, Carmina Slovenica, Simbolični orkester). Glasbenika sta razvila poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Dovč & Gombač - 2019

27. dec. 2019 20:00
Več terminov

18 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Programska knjižica

Bistvo se zgodi znotraj

Vstopite v jubilejno,  40. sezono Cankarjevega doma.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI