Pretekli dogodek
16. apr. 2023 19:30

Dominik Bagola: Balladero z gosti

Koncert ob izidu novega albuma Neon srce

Zasedba: Dominik Bagola – Balladero, klavir, klaviature in glas; Martin Lunder, kitara; Boštjan Gradišek, bobni; Jernej Kržič – bas kitara; Amadej Herzog, harmonika.  

Gosti: Jadranka Juras, Vlado Poredoš, Samo Budna, Martin Štibernik, Aljoša Bagola, Denis Horvat, Bilka Peršič, Jakob Podlesek, Petra Vidmar, Danijel Bogataj


Balladero je umetniško ime Dominika Bagole, “vodilnega domačega klavirskega kantavtorja”, kakor ga je za oddajo Izštekani leta 2021 napovedal legendarni radijski voditelj Jure Longyka. Balladero z unikatnim avtorskim stilom že desetletje uspešno združuje navdihujoči klavirski indie-pop, udarne rokovske rife in prefinjene klavirske balade. Njegove skladbe odlikujejo tudi odlična besedila, ki se dotikajo tako osebno-izpovednih kot tudi družbeno-kritičnih tematik. 

Po dveh izvrstno sprejetih dolgometražnih albumih Club Deuce in Perfect You (izbran za ploščo leta 2016 po izboru portal 24ur.com) plodoviti in vsestranski ustvarjalec napoveduje svoj dolgo pričakovani tretji studijski album (Neon Srce). Tega bo predstavil na ekskluzivnem koncertu s spremljevalnim bendom in gosti. Nov album je nastajal v sodelovanju s številnimi vrhunskimi producenti, pod večino skladb pa se je produkcijsko znova podpisal nemški glasbeni superkategornik Uwe Bossert, član svetovno znane skupine Reamonn. Mednarodno zasedbo na albumu ob številnih izvrstnih domačih glasbenikih dopolnjujeta italijanski kitarski virtuoz Lorenzo Corti in Ash Soan, »najbolj prodajani« studijski bobnar Velike Britanije, ki je sodeloval z zvenečimi imeni svetovne glasbene scene kot so Adele, Dua Lipa, Sam Smith, Tori Amos, Joss Stone in drugi. Napoved težko pričakovanega novega albuma je Balladero začel že z novo izdanimi singli (Drugačen svet, Najina, Potujem, Marelice in Toplo). Medtem iz radijskih postaj še vedno odmevajo tudi najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi ter druge Balladerove klasike kot sta Le bdi in Če bi v duetu z Jadranko Juras. 

Balladero je tudi odrsko prekaljeni ustvarjalec. V desetletju ustvarjanja je nastopil na številnih vidnejših festivalskih, klubskih in drugih odrih. Ob nastopih v Nemčiji in Švici je že leta 2012 nastopil s samostojnim koncertom na berlinski Alex tv. Kot osrednji gost slovenskega mladinskega orkestra je na 68. Festivalu Ljubljana predstavil presek svojega glasbenega ustvarjanja, še isto leto se je kot avtor in izvajalec uvrstil tudi v finale slovenske popevke. Še posebej pa velja izpostaviti nastop na minulem “žlahtnem izboru” izštekanih ustvarjalcev, z razprodanim koncertom Izštekanih10 v Kino Šiška. Je tudi prejemnik MTV Adria nagrade in polfinalist tekmovanja International Songwriting Competition.  


 

Dominik Bagola: Balladero z gosti

16. apr. 2023 19:30
16. apr. 2023 19:30
Več terminov

20,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI