Pretekli dogodek
20. apr. 2021 20:00

Collori / Babojelić solo / duo / solo

Teo Collori, Mario Babojelić, kitara

Naš podcikel Cankarjevih torkov solo / duo / solo je do zdaj sestavil že skoraj celoten ansambel. Po klavirju, saksofonu, kontrabasu, violini in violi bomo končno dočakali tudi kitaro. Priznamo, da gre tokrat za izbor na prvo žogo, a ni zato nič manj zanimiv. Mojstra se poznata že dobrih deset let in sta bila sošolca na konservatoriju v Celovcu, potem pa sta se uveljavila na različnih straneh, Collori denimo kot dolgoletni sodelavec Magnifica, Babojelić kot steber tria Bowrain. Zdaj sta capo di banda v zasedbah Momento Cigano in AKA Neomi. A kot solista ju slišimo zelo redko. Obetamo si lahko kar nekaj avtorskega gradiva pa tudi kakšno interpretacijo iz repertoarja klasične glasbe za kitaro. Skupaj bosta igrala skladbe, ki vsebujejo motive iz zakladnice balkanske pop in folk glasbe. Z njimi se priklanjata tej veliki zapuščini, večino časa pa na njihove strukture prosto improvizirata.

Čaka nas prelep torkov večer, zopet doma, a ob poslušanju Tea in Maria nikoli nismo sami.

 

Collori / Babojelić solo / duo / solo

20. apr. 2021 20:00
20. apr. 2021 20:00
Več terminov

Spletni koncert v živo iz Gallusove dvorane

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI