Pretekli dogodek
18. feb. 2022 20:00

Berlinski filharmoniki/ Berliner Philharmoniker

Dirigent: Kirill Petrenko


Berliner Philharmoniker

Program:
Bernd Alois Zimmermann, Photoptosis
Witold Lutosławski, Simfonija št. 1
Johannes Brahms, Simfonija št. 2 v D-duru, op. 73

Virtuozna in zvočno prepričljiva Berlinska filharmonija, ki domuje v nekonvencionalni stavbi fantastične akustike in se ponaša z vizionarsko zasnovano platformo Digitalna koncertna dvorana, je svoj bogati zbir najprestižnejših priznanj v letu 2021 dopolnila z dvema mednarodnima nagradama za klasično glasbo ICMA: za založbo leta in najbolj kakovosten posnetek simfoničnega zvoka.

Neprecenljivo dediščino karizmatičnih dirigentov, od Karajana in Furtwänglerja do Abbada in Rattla, ki so desetletja gradili danes ikonično podobo orkestra, je leta 2019 nasledil Kirill Petrenko, prvi dvakratni »dirigent leta« mednarodne operne nagrade (2014 in 2021).

Napovedani spored je resnična osebna izkaznica svojskega maestra, ki širi simfonični železni repertoar in opozarja na redko izvajane ali spregledane kompozicije: tokrat sopostavi radostno pastoralo Brahmsa, sodobnost Zimmermannove zvočne študije in avantgardno tradicionalnost Lutoslawskega.

Orkester pod Petrenkovim vodstvom, ki je razumel, kako delo tempirati za vzbujanje največjega mogočega čustvenega odziva, je bil ritmično čuječ in ustrezno strnjen. Vse v njegovi izvedbi je bilo pristno in sveže, kot bi bila skladba pravkar skovana.
Chris Garlick, 2021

 

Orkester, v katerem se vsak glasbenik odlikuje z virtuoznostjo ter, še učinkoviteje in po potrebi, z odnosom solista. Guardian

Berlinski filharmoniki/ Berliner Philharmoniker

18. feb. 2022 20:00
18. feb. 2022 20:00
Več terminov

100,00 | 160,00 | 190,00 | 220,00 EUR

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI