29. jul. 2021 ob 18:00 in 20:30

Avishai Cohen Trio

V okviru 62. Jazz festivala Ljubljana

AVISHAI COHEN TRIO feat. AVISHAI COHEN, bas, glas; Elchin Shirinov, klavir; Roni Kaspi, bobni

Minilo je dvanajst let od prvega in doslej edinega nastopa Avishaija Cohena v Sloveniji. Takrat je pisalo 50. Jazz festival Ljubljana, Križanke, 1. julij. In čeprav smo njegov koncert napovedali že za lanski festival, ga okoliščine niso dopustile. Zato smo toliko bolj veseli, da bo letos nastopil kar dvakrat.

V zadnjih dveh desetletjih si je Avishai Cohen pridobil ugled enega najboljših globalnih basistov. Vendar je po svetu prodrl predvsem kot skladatelj, z glasbenim izrazom, ki privablja številno živo občinstvo, poslušalce in strastne oboževalce vseh spolov. Lani je na Švedskem posnel album z naslovom Arvoles, naslov v ladinu (starodavni jezik Sefardov v diaspori) pomeni Drevesa, ki je izšel pri Cohenovi lastni neodvisni založbi RazDaz Recordz. Cohenov sedemnajsti album kot vodje zasedbe prevevata umetnikova značilna DNK in srčni utrip. Arvoles se s posamičnim dodatkom trobil organsko giblje med ključnimi skladbami tria. Je delovna sekcija premisleka, duha in pristne radosti, je mojstrska glasbena izjava.

Avishai bo na obeh koncertih poleg skladb z albuma Arvoles predstavil tudi najnovejše še neizdane skladbe, in sicer s svojim dinamičnim triom, s pianistom in skladateljem Elchinom Shirinovom iz Azerbajdžana, ki črpa navdih pri velikih glasbenikih ter sledi želji iz zgodnjega otroštva uspeti kot jazzovski glasbenik, ter s šele 21-letno bobnarko Roni Kaspi, ki igra bobne že od sedmega leta. Z Avishaijem se je povezala virtualno ob skupnem igranju na družbenih omrežjih med zaprtjem, ko se je začasno vrnila v Izrael s študija igranja in elektronske produkcije ter oblikovanja na Berkleejevem glasbenem kolidžu pri profesorjih Terri Lynn Carrington in Billyju Kilsonu. Vez med njima je postala tako močna, da jo je Avishai povabil na koncertno turnejo.

Ne zamudite enkratne koncertne izkušnje z navdihujočo glasbo!

 

Edinstveno in omamno zlitje.
The Guardian, Observer, VB

Njegova igra še vedno jemlje sapo.
Downbeat, ZDA
 

Cohen kot izvajalec v živo nima konkurence.
London Jazz, VB

Avishai Cohen je prepoznaven glasbenik: njegova surova energija, gibek in fretting slog ter neutrudna, močna desnica se spajajo v enega najbolj neodvisnih kontrabasov v sodobni glasbi.
All About Jazz

Avishai Cohen Trio

29. jul. 2021 ob 18:00 in 20:30
Več terminov

25,00 EUR

21,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI