Pretekli dogodek
11. maj 2021 19:30

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien) - odpovedano

Abonma za sezono 2020/21 smo odpovedali, saj epidemiološke razmere pri nas in po svetu ne omogočajo mednarodnih gostovanj.
Več >>

 

Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve. V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>




Sebastian Gürtler, Régis Bringolf, violini; Subin Lee, viola; Florian Berner, violončelo; Silvia Careddu, flavta; Alexander Neubauer, klarinet; Ariane Haering, klavir


Program
Johannes Brahms, Trio za klarinet, violončelo in klavir v a-molu, op. 114
Arnold Schonberg, Komorna simfonija št. 1 v E-duru, op. 9 (avtorizirana priredba za flavto, klarinet, violino, violončelo in klavir Antona Weberna)  
*
Gustav Mahler, Adagio iz Simfonije št. 10 (priredba Martyn Harry)

Umetniška in poustvarjalna vizija, odprtost do vsega inovativnega in edinstvena inštrumentalna zasedba so temelji Ansambla Albana Berga z Dunaja, ki oživlja miselnost Druge dunajske šole. V nekonvencionalnem sestavu ansambla so odrsko rutinirani glasbeniki: člani priznanega godalnega Kvarteta Huga Wolfa in uveljavljeni dunajski inštrumentalisti. Ansambel vsako leto predstavlja serijo lastnih koncertov v Brahmsovi dvorani dunajskega Glasbenega združenja, leta 2018 pa je osnoval festival komorne glasbe BERGfrühling ob Osojskem jezeru, kjer je bilo počitniško domovanje Bergove družine.

Ansambel se slogovno ne omejuje ter zajema iz širokega vira komorne glasbe nekoč in danes. Z odkritim in doslednim, a poetičnim komuniciranjem ter v duhu Albana Berga, najbolj romantičnega iz slavne skladateljske trojice, vabi poslušalstvo na pot umetniškega odkrivanja preteklosti z zavezo prihodnosti.

V osrčju napovedanega programa je Schönbergovo zgodnje delo, v katerem se zrcalita skladateljeva želja po kontinuiteti in težnja po spremembah – v družbi poznoromantičnih skladateljev kot kažipotov prihodnosti velikemu inovatorju.

 

Sestav izbranih glasbenikov, zmagovalcev mednarodnih tekmovanj, ki igrajo v najodličnejših orkestrih Avstrije in Nemčije, je nedvomno eden velikih komornih ansamblov danes.
Yannick Eisenaecher
 

Dognan in jasen zvok, prežet z napetostjo, a nikoli vsiljiv ... vabljiva čistost, ki poslušalcu omogoča ponotranjenje glasbe.
Squire Artists

 

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien) - odpovedano

11. maj 2021 19:30
11. maj 2021 19:30
Več terminov

18,00 | 24,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI