16. jun. 2022 19:00

Anouar Brahem Quartet

63. Jazz festival Ljubljana

Anouar Brahem, ud; Klaus Gesing, basovski klarinet klarin, sopranski saksofon; Björn Meyer, bas; Khaled Yassine, tolkala

Z navdušenjem napovedujemo enega od vrhuncev letošnjega Jazz festivala Ljubljana. To bo prvo gostovanje enega izmed največjih umetnikov arabske lutnje in odličnega jazzovskega skladatelja Anouarja Brahema v Sloveniji.

Ponaša se z razsežno diskografijo, ki danes obsega kar enajst albumov pri založbi ECM. Že skoraj štiri desetletja starodavno tradicijo arabske glasbe in subtilne melodije njenega simbola uda umešča v različne kontekste, jo sopostavlja ne le sodobnemu jazzu, temveč tudi prefinjenim harmonijam eruditivne tradicije zahodnega komponiranja in izbranim formam različnih izročil Orienta.

Danes njegova glasba odraža bogate izkušnje, pridobljene ob sodelovanjih z različnimi glasbeniki. Anouar Brahem Quartet je ustanovil leta 2009 za album The Astounding Eyes of Rita. Repertoar novega projekta, s katerim povzema glasbeno snov s samega začetka delovanja, več značilnih tematik kvarteta spaja z nekaterimi s starejših albumov (Madar, Thimar, Astrakan Café,  Le Voyage de Sahar ...) in novejšimi, kot je Blue Maqams. 

Kot vodja zasedbe, ki je po dobrem desetletju tesnega sožitja med glasbeniki bolj iskriva in ustvarjalna kot kdaj koli, Anouar Brahem sedaj na svojo glasbeno krajino usmerja svež pogled in razpira nekaj novih, samolastnih obzorij.

Anouar Brahem Quartet

16. jun. 2022 19:00
16. jun. 2022 19:00
Sedežni red ne velja.
Več terminov

28,00 EUR

22,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI