Pretekli dogodek
26. dec. 2023 20:00

Ana Pupedan

Legendarni bend na legendarni datum

Boštjan Požar, kitara; Simon Avsec, glas, violina; Peter Žnidaršič, bas; Marko Doles, bobni

Po lanskem praznovanju 30-letnice se ena najbolj samosvojih slovenskih rock zasedb vrača na klubski oder Cankarjevega doma, in to prav na praznični dan. 

Ana Pupedan svoje ustvarjanje glasbe rada zabeli tako z ljudskostjo kot z zvrhano mero godčevskih vrlin in ogromno veselja do podajanja glasbenih vsebin publiki, ki le redko kdaj ostane hladna na njihovih nastopih po domači grudi. K slikovitosti njihove glasbe velik delež dodajo besedila, katerih temeljna značilnost je prodoren pogled na svet, življenje in družbeno dogajanje. Besedila so povečini v slovenščini, velikokrat začinjena s pristnim pivškim narečjem, kar poudarja pripadnost in vpetost muzikantov v lokalno okolje, v katerem ustvarjajo svoj eklektični glasbeni svet.

Zadnje leto je bilo za Ano Pupedan v vseh pogledih nadvse plodno. Oktobra lani je izšel peti studijski album z dvanajstimi svežimi skladbami, ki nosi naslov Naši v kantini. Prvi singel z novega albuma Življenja čaše je naletel na zelo dober odziv po kar nekaj radijskih postajah. Med drugim je postal pesem tedna na Radiu Koper in popevka tedna na Valu 202. 11. marca letos je zasedba končno dočakala tudi svojo prvo LP-ploščo. V vinilni obliki je izšel že prej omenjeni zadnji album Naši v kantini. V pripravi pa je tudi vinilka, na kateri bo izbor najboljših skladb iz njihove tridesetletne uspešne poti. 

V zadnjih treh desetletjih je Ana Pupedan dodobra prekrižarila Slovenijo in odigrala krepko čez tisoč petsto koncertov. Večkrat je gostovala v tujini ter obiskala ZDA, Dansko, Belgijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, Ukrajino, Bolgarijo in Bosno in Hercegovino. Lani je gostovala v Sarajevu, kjer je 24. junija pospremila dan državnosti in nastopila na koncertni prireditvi, ki jo je organiziralo veleposlaništvo Republike Slovenije v Sarajevu. Naslednji dan pa je nastopila v legendarnem sarajevskem klubu AG.

Vabljeni na praznovanje po pivško.

Ana Pupedan

26. dec. 2023 20:00
26. dec. 2023 20:00
Več terminov

20,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI