Pretekli dogodek
13. - 18. okt. 2021 ob 19:30

Sanremo

Slovenski kandidat za mednarodnega oskarja
Scenarij in režija: Miroslav Mandić

2020, 85 min, angleški podnapisi

V filmu se sprašujem, ali čustva lahko premagajo bolezen. Zanima me nenavadno ozračje doma za starejše, ki niha med poetičnostjo in nekim višjim spoznanjem, povezanim s starostjo in otroškostjo.
Miroslav Mandić
 

Film Sanremo govori o Brunu in Duši, ki živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja.

V filmu igrajo Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek.

Zgodba Milan Urbajs in Miroslav Mandić, direktor fotografije je Peter Zeitlinger, montažer Andrej Nagode, scenografa Dušan Milavec in Barbara Kapelj, kostumografka Polonca Valentinčič, oblikovalka maske Anita Ferčak, oblikovalec zvoka je Francesco Morosini. Avtor glasbe je Darko Rundek.
Producent filma je produkcijska hiša Filmostovje. Koproducenta sta italijanski Incipit Film in RTV Slovenija. Mednarodni prodajni agent je Coccinelle film sales, slovenski distributer je Fivia video in kino distribucija.

Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in s podporo Studia Viba film ter filmske komisije Furlanije - Julijske krajine, regionalnega avdiovizualnega sklada Furlanije - Julijske krajine in italijanskega Ministrstva za kulturo.
Svetovna premiera filma je bila na lanskem 24. mednarodnem filmskem festivalu v Talinu.


Miroslav Mandić je bil rojen v Sarajevu, kjer je študiral primerjalno književnost. Nato je iz scenaristike in režije diplomiral na Univerzi Kolumbija v New Yorku. Po kratki filmski poklicni poti v rodni Bosni in Hercegovini je med vojno emigriral na Češko, kjer je režiral številne dokumentarce. Trenutno živi in dela v Sloveniji, njegov zadnji celovečerni igrani film je Igram, sem iz leta 2018.

Sanremo

13. - 18. okt. 2021 ob 19:30
Več terminov

5,50 EUR

4,80 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI