7. sep. 19:00

Parazit (Gisaengchung)

Režija: Bong Joon Ho

Spoštovani člani abonmaja Liffe po Liffu.
Z veseljem vas obveščamo, da bosta nadomestna datuma filmske projekcije Parazit, 7. in 8. septembra 2020, ob 19. uri v Linhartovi dvorani.

Vstopnice, ki jo že imate, ni potrebno menjati, sedežni red ne bo veljal.

V primeru, da vam razpoložljivi datum ne ustreza oziroma si filmske projekcije ne boste mogli ogledati, vam bomo sorazmerni delež cene, ki ste jo plačali za abonma 2019/20, povrnili v obliki dobropisa ali nakazila. Za vse informacije o izdaji dobropisa oziroma vračilu kupnine smo vam na voljo na e-naslovu vstopnice@cd-cc.si in telefonski številki 01 2417 299.
 
Tisti, ki ste vstopnico za film Parazot kupili za izven, vam vstopnice, ki jo že imate, ni potrebno menjati, sedežni red ne bo veljal.
 
V primeru, da vam razpoložljivi datum ne ustreza oziroma si filmske projekcije ne boste mogli ogledati, vam bomo kupnino vrnili v obliki dobropisa ali nakazila. Za vse informacije o izdaji dobropisa oziroma vračilu kupnine smo vam na voljo na e-naslovu vstopnice@cd-cc.si in telefonski številki 01 2417 299.

 

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefančič, jr.Južnokorejski film, ki je režiserju Bong Joon-hoju s kombinacijo črnega humorja in družbene kritike prinesel prestižno zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu.

Člani Ki-taekove štiričlanske družine so si zelo blizu, a so vsi po vrsti brezposelni, z zelo slabimi obeti za prihodnost. Ki-taekov sin Ki-woo se spoprijatelji s študentom prestižne univerze, ta pa mu pove za dobro plačano delo učitelja pri bogati družini Park. Ki-woo se odpravi k njim na sprejemni pogovor in tam spozna njihovo čudovito hčerko Yeon-kyo. Fant dobi službo in postane njen učitelj, le da se tisti hip še nihče ne zaveda, da bo to prvo srečanje med obema družinama postopoma vodilo v zaporedje nenavadnih dogodkov, ki popolnoma spremenijo življenje obeh družin …

Parazit (Gisaengchung)

7. sep. 19:00
8. sep. 19:00
Več terminov

5'50 EUR
4'80* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Južna Koreja 2019; 132 minut
Scenarij: Bong Joon-ho, Han Jin Won

Igrajo: Song Kang-ho (Ki-taek), Lee Sun-kyun, Jo Yeo-jeong Jo, Choi Woo-sik Choi, Jang Hye-jin, Park So-dam, Jung Hyeon-jun, Lee Jeong-eun, Kang Echae, Andreas Fronk, Pak Hyo-Shin, Jung Ik-Han, Lee Joo-Hyung, Lee Ji-hye, Park Jae Wook
 

Festivali, nagrade (izbor):  Cannes 2019 (zlata palma), Oskarji 2020 (najboljši film, režijo, izvirni scenarij, tujejezični film)
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI