Pretekli dogodek
8. sep. 2020 19:00

Parazit (Gisaengchung)

Režija: Bong Joon Ho

Obvestilo za abonente abonmaja Liffe po Liffu.

Nadomestni termin filmske projekcije Parazit za abonente abonmaja Liffe po Liffu bo v torek, 8. septembra 2020, ob 19.uri v Linhartovi dvorani.

Vstopnice, ki jo že imate, ni potrebno menjati, sedežni red ne bo veljal. Sedežni red bo zaradi higienskih in varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa spremenjen, izločeni sedeži bodo ustrezno označeni.

Če vam nov datum predstave ne ustreza, vam sorazmerni delež cene, ki ste jo plačali za abonma 2019/20,  povrnemo v obliki dobropisa ali nakazila.

Več informacij: vstopnice@cd-cc.si

 

Pred filmom bo imel uvod Marcel Štefančič, jr.



Južnokorejski film, ki je režiserju Bong Joon-hoju s kombinacijo črnega humorja in družbene kritike prinesel prestižno zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu.

Člani Ki-taekove štiričlanske družine so si zelo blizu, a so vsi po vrsti brezposelni, z zelo slabimi obeti za prihodnost. Ki-taekov sin Ki-woo se spoprijatelji s študentom prestižne univerze, ta pa mu pove za dobro plačano delo učitelja pri bogati družini Park. Ki-woo se odpravi k njim na sprejemni pogovor in tam spozna njihovo čudovito hčerko Yeon-kyo. Fant dobi službo in postane njen učitelj, le da se tisti hip še nihče ne zaveda, da bo to prvo srečanje med obema družinama postopoma vodilo v zaporedje nenavadnih dogodkov, ki popolnoma spremenijo življenje obeh družin …

Parazit (Gisaengchung)

7. sep. 2020 19:00
8. sep. 2020 19:00
7. sep. 2020 19:00
8. sep. 2020 19:00
Več terminov

5'50 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Južna Koreja 2019; 132 minut
Scenarij: Bong Joon-ho, Han Jin Won

Igrajo: Song Kang-ho (Ki-taek), Lee Sun-kyun, Jo Yeo-jeong Jo, Choi Woo-sik Choi, Jang Hye-jin, Park So-dam, Jung Hyeon-jun, Lee Jeong-eun, Kang Echae, Andreas Fronk, Pak Hyo-Shin, Jung Ik-Han, Lee Joo-Hyung, Lee Ji-hye, Park Jae Wook
 

Festivali, nagrade (izbor):  Cannes 2019 (zlata palma), Oskarji 2020 (najboljši film, režijo, izvirni scenarij, tujejezični film)
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI