Pretekli dogodek
22. nov. 2021 20:00

Najboljši kratki film + prejemnik vodomca: Steakhouse + Pohodi plin!

Pohodi plin!
Režija: Panah Panahi

Prvenec sina Jafarja Panahija je nežno duhovit, večplasten portret ljubeče družine, pa tudi iranske družbe, nezadovoljne z rigidnostjo iranske oblasti.

Kaotična, a ljubeča družina se z avtom vozi skozi divjo, skalnato iransko pokrajino. Ne vemo, kam potujejo. Na zadnjem sedežu sedi bradat oče z zlomljeno nogo. Pa je noga zares zlomljena? Mama se trudi biti dobre volje - kadar ne zadržuje solz. Živahen, zgovoren deček v avtu kar naprej uprizarja karaoke. Vsi se pričkajo glede poškodovanega psa in si drug drugemu hodijo po živcih. Le starejši sin skrivnostno molči.

 

Nerad poudarjam ali poenostavljam, temveč gledalcem puščam prostor za eksperimentiranje s filmom, uporabo lastnih čutov in oblikovanjem lastnih razlag. Življenje in umetnost sta polna paradoksov, bogatejša sta, če ju vsak zase lahko prosto raziskujemo. Namen je ustvariti okno, se dvigniti nad z normami določene omejitve, za ustvarjanje presenečenj, ki vznemirijo in očarajo (vsaj upam tako). Lik očeta mi je zagotovo precej nedoumljiv. Delno uteleša mojo prihodnost, tako kot brata predstavljata trenutke iz moje preteklosti. Panah Panahi

Režija: Panah Panahi
Scenarij: Panah Panahi
Fotografija: Amin Jafari
Glasba: Payman Yazdanian
Igrajo: Hassan Madjooni (oče), Pantea Panahiha (mama), Rayan Sarlak (mlajši brat), Amin Simiar (starejši brat)
Nagrade: Cannes – Štirinajst dni režiserjev 2021

Steakhouse
Režija: Špela Čadež
Slovenija, Nemčija, Francija, 2021; 10'
Zrezek že več dni leži v marinadi. Ponev je vroča. Franc je ravno prav lačen. Lizo pa so v službi presenetili z rojstnodnevno zabavo. Ji bo uspelo pravočasno priti domov?

Najboljši kratki film + prejemnik vodomca: Steakhouse + Pohodi plin!

22. nov. 2021 20:00
22. nov. 2021 20:00
Več terminov

6,00 EUR

5,60 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI