Pretekli dogodek
3. dec. 2019 19:30

Korporacija

Režija Matej Nahtigal

Režiser filma Korporacija je Matej Nahtigal, scenarij zanj je napisal Zoran Benčič, pisatelj, avtor besedil in vokalist glasbene skupine Res Nullius.

Leon Gall je policijski inšpektor v poznih tridesetih. Včasih deluje na robu legalnosti, vendar ni koruptiven. V četrti, kjer je odraščal s svojo pokojno materjo, narkomanko, Korporacija Rihter želi pričeti gradnjo največjega stavbnega kompleksa v zgodovini mesta. Leon Gall prek svoje punce, luksuzne prostitutke Veronike Gril, ki zadovoljuje pomembnega politika in enega izmed glavnih akterjev pri projektu, izve, da je bil nakup tamkajšnjega zemljišča sumljiv.

Režiser se v filmu sprašuje: » Kaj je potrebno, da se v družbi nekaj spremeni? Ali je to posameznik? Kritična masa ljudi z podobnimi željami in ideali? Ali sploh lahko vplivamo na družbeni ustroj, mu malce spremenimo pot? Ali že vsak poizkus, s tem ko obstaja, nekaj spremeni? Oziroma: Kaj pomeni verjeti v zakon in oblast? Kakšno je razmerje moči med ljudmi, ki v uradnih političnih strukturah urejajo naša vsakdanja življenja, in med tistimi, ki finančno poganjajo ves ustroj? Kaj so v tem pogledu organi reda in miru? Kdo obvladuje naša življenja in s kakšnimi nameni?«.

Režiserjev prvenec Psi brezčasja / Case: Osterberg, prirejen po romanu Zorana Benčiča, je leta 2015 prejel nagrado mednarodnih filmskih kritikov Fipresci na 18. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Film Korporacija je bil uvrščen v letošnji tekmovalni program 22. Festivala slovenskega filma.
 

Korporacija

3. dec. 2019 19:30
3. dec. 2019 19:30
premiera
Več terminov

6 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Igrajo: Uroš Fürst (Urban), Primož Vrhovec (Leon), Ivo Barišič (Sven), Jana Zupančič (Kaja), Jelena Perčin (Brigita), Borut Veselko (Ronald Rihter), Lejla Korać (Alex), Katarina Stegnar (Veronika), Matija Vastl (Heinz), Niko Goršič (Novinar) in Pia Zemljič (Gloria Link).

Direktor fotografije: J. P. Passi, avtorja glasbe Alen Sinkauz in Nenad Sinkauz, montažer Vladimir Gojun, scenografka Tina Merica, kostumografka Sanja Grcić, oblikovalec zvoka Boštjan Kačičnik in oblikovalka maske Alenka Nahtigal.

 Producent filma je Tomi Matić, Produkcija Lignit film.

 

Film je sofinanciral Slovenski filmski center, koproducenti filma so Jaako Dobra Produkcija, MB Grip, Zvokarna in RTV Slovenija.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Programska knjižica

Bistvo se zgodi znotraj

Vstopite v jubilejno,  40. sezono Cankarjevega doma.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI