31. dec. 2019 19:00

Moj najboljši profil (Celle que vous croyez)

Režija: Safy Nebbou

Juliette Binoche igra uspešno profesorico v srednjih letih, ki se ujame v svet družbenih omrežij, kjer je meja med lažmi, sanjami in resničnostjo popolnoma zabrisana.

Claire Millaud je privlačna profesorica pri petdesetih letih in mati dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom Ludom je vse prej kot idealno, zato se odloči, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane Clara, mlado in lepo štiriindvajsetletno dekle. Ludov prijatelj Alex se nemudoma zaljubi vanjo in jo želi spoznati, a si Claire vedno izmisli nove izgovore, da bi ga obdržala na razdalji. Njena služba in otroka se postopoma vse bolj umikajo v ozadje, medtem ko se predaja skušnjavam vzporednega sveta. A le dokler se oba svetova dokončno ne prepleteta, nastali spor pa začne ogrožati življenje, kakršno je poznala do tedaj.

 

 

Claire je nekakšna 'antijunakinja', zapletena in protislovna obenem. Njena tragična razsežnost je zato obarvana z uničujočo krivdo. Vendar ponižanje in bridkost premaga z uresničevanjem svoje življenjske sile skozi drugo, izmišljeno žensko. Recimo, da je obupana oseba, deloma žrtev današnje družbe. Vsekakor pa občutek, da nekomu nisi več 'prvi' ali da si zavrnjen, z drugimi besedami zavest o toku časa, ki nas lahko odrine na stranski tir, ni omejen na ženske. Univerzalen je …
Safy Nebbou

Moj najboljši profil (Celle que vous croyez)

31. dec. 2019 19:00
31. dec. 2019 19:00
Več terminov

15 EUR (s kozarcem pijače)

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Francija, Belgija 2019
Scenarij: Safy Nebbou, Julie Peyr Camille Laurens (roman)
Fotografija: Gilles Porte
Glasba: Ibrahim Maalouf
Montaža: Stéphane Pereira

 

Igrajo: Juliette Binoche (Claire Millaud), Nicole Garcia (dr. Catherine Bormans), François Civil (Alex Chelly), Marie-Ange Casta (Katia), Guillaume Gouix (Ludovic Dalaux), Charles Berling (Gilles), Jules Houplain (Max), Jules Gauzelin (Tristan), Francis Leplay (Serge), Pierre Giraud (Paul), Sonia Mohammed Cherif (študentka), François Genty (pacient), Claude Perron (Solange)

Festivali, nagrade (izbor): Berlinale 2019, Šanghaj 2019

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI