Pretekli dogodek
16. apr. 2024 10:00

Duhovnica (Woman of God)

Režija: Maja Prettner
Država, letnica: Slovenija, 2023

Trajanje filma: 98 minut
Podnapisi: /
Jezik: slovenščina

Film o evangeličanski duhovnici Jani, ki je na pomembnem razpotju, soočena z življenjsko dilemo, ali zapustiti duhovniški poklic in s tem prekiniti dolgo družinsko duhovniško tradicijo, saj sta oče in mama prav tako duhovnika. Jana s svojimi svobodomiselnimi in humornimi nazori ruši cerkvene norme. Sčasoma postaja v lastni cerkvi vedno bolj izobčena. Njene dolgo zakopane rane iz otroštva se odpirajo in vedno bolj se kažejo razpoke v družinskih odnosih, kar terja tudi davek na njenem zdravju.

Jana je celovit in zapleten lik: zabaven, spontan, prodoren, neposreden in globoko reflektiven. Pod vsem tem lahko zaslutimo njene notranje dvome in bolečino, ki se odražajo v nemiru, utrujenem videzu in polomljenih nohtih. Globoko v sebi je zelo ranljiva in prizadeta. Čeprav si duhovnika predstavljamo kot nekoga 'višje' od nas, z visokimi moralnimi načeli in 'čistim, brezgrešnim življenjem', v zvezi z njimi v resnici obstaja veliko umazanih skrivnosti, ki jih je treba razgaliti in razrešiti.

(Maja Prettner)

Duhovnica (Woman of God)

16. apr. 2024 10:00
16. apr. 2024 10:00
Več terminov

6,30 EUR

5,30 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Nagrade: 
Televizijska mreža Al Jazeera: Al Jazeera Balkan Star Award;
Festival slovenskega filma, 2023: nagrada vesna z najboljši film po izboru občinstva, nagrada kritikov in publicistov FIPRESCI za najboljši celovečerni film in nagrada vesna za najboljšo montažo.

Filmografija: Nikoli za vedno (2010), Dom ljubi dom (2016), Biba (2018)

Prodaja: Studio Virc (natasa@studio-virc.si)

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI