Pretekli dogodek
20. apr. 2022 19:30

Abonma Liffe po Liffu: Vojvoda

Režija: Roger Michell

Velika Britanija, 2020; 96 minut
Scenarij: Richard Bean, Clive Coleman
Igrajo: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead , Mathew Goode, Anna Maxwell Martin, Aimee Kelly, Craigh Conway, Simon Hubbard, Jack Bandeira, Heather Craney
Festivali, nagrade (izbor): Benetke 2020
Distributer: Fivia d.o.o.


Zabavna, na resnične dogodke oprta zgodba o preprostem človeku, ki je s plemenitim namenom prekršil zakon in postal legenda.

Leta 1961 je šestdesetletni taksist Kempton Bunton iz Narodne galerije v Londonu ukradel znameniti Goyev portret vojvode Wellingtona. V zameno za vrnitev slike je zahteval nenavadno odkupnino – britanska vlada naj nameni več pozornosti (in denarja) oskrbi ostarelih. To drzno dejanje je dodobra razburkalo britansko politiko in bilo deležno velikega medijskega odziva, Bunton pa je ob svojem poskusu reševanja sveta uspel rešiti tudi svoj propadajoči zakon.

 

Abonma Liffe po Liffu: Vojvoda

20. apr. 2022 19:30
20. apr. 2022 19:30
Več terminov

5,60 EUR

4,80 EUR * 4,80* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si


 

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI