Zdravje in dobro počutje

Zdravje in dobro počutje

Varna in zdrava srečanja & dogodki

Varna in zdrava srečanja & dogodki

Pri organizaciji dogodkov upoštevamo načela zdravja in dobrega počutja. Cankarjev dom je z izpolnjevanjem meril Kongresnega urada Slovenije prejel certifikat »Varna in zdrava srečanja in dogodki«. V okviru te pobude je Kongresni urad Slovenije v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) opredelil varnostne in zdravstvene standarde na dogodkih ali srečanjih. Z dosego standardov smo zagotovili višjo raven zdravstvenega varstva za udeležence dogodkov in zaposlenih ter omejili morebitno širjenje nalezljivih bolezni. S sledenjem standardom najvišje ravni zdravstvene varnosti udeležencev dogodkov in obiskovalcev smo se dodatno zavezali k zagotavljanju storitev najvišje kakovosti. 

Da bi bil Cankarjev dom varno prizorišče za vse, priporočamo, da prireditve obiskujete zdravi.

Eno jabolko na dan …

Prireditve za vse

Prizadevamo si, da je pri nas kultura dostopna vsem. Gibalno oviranim omogočamo dostop do pravzaprav vseh dvoran, vstopnice za prireditve kulturno-umetniškega programa pa so za osebe na invalidskem vozičku brezplačne (število mest je omejeno).
Cankarjev dom se je pridružil ponudnikom Evropske kartice ugodnosti za invalide, ki je del EU projekta »Izboljšanje dostopnosti blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti«
 
V okviru te pobude od 1.9.2023 omogočamo imetnikom Evropske kartice ugodnosti za invalide brezplačen ogled vseh razstav v Cankarjevem domu, rezervacijo vstopnic za predstave v vseh dvoranah, brezplačne vstopnice za spremljevalce invalidnih oseb (en spremljevalec na invalidno osebo), za 50 odstotkov nižja cena vstopnic za večino prireditev javne službe Cankarjevega doma (ne velja na že znižane cene za mlajše od 25 in starejše od 65 let).

Za obiskovalce s slušnim aparatom so Linhartova in Kosovelova dvorana ter Klub CD opremljeni z induktivno zanko za sprejem dvoranskega oziroma prostorskega zvoka. Dobrodošli so psi vodniki slepih. Del programa Cankarjevega doma je brez vstopnine, prav tako v sodelovanju z organizacijami, ki skrbijo za socialno šibkejše, omogočamo brezplačen ogled nekaterih prireditev in razstav. Naši gostinski partnerji hrano darujejo javnim kuhinjam.

Eno jabolko na dan …

Eno jabolko na dan …

Jabolka lokalnega pokrovitelja, ki vsako leto naznanijo LIFFe, praznik dobrega filma, so postala prepoznaven znak festivala in jesenski vir vitaminov vseh udeležencev.

Spoštljivo, enakopravno in varno delovno okolje

Spoštljivo, enakopravno in varno delovno okolje

Naša trajnostna usmeritev in zaveza poleg skrbi za okolje vključuje tudi korporativno družbeno odgovornost oziroma skrb za naše zaposlene in partnerje. Trajnost razumemo kot skrb za okolje in sočloveka v širšem smislu. Kot skrb za naravo, ki nas obdaja, skrb za ljudi, s katerimi gradimo skupnost, in skrb za vključevanje vseh. Spodbujamo zdrav način življenja ter zdravo delovno okolje naših zaposlenih, gostujočih in gostov. 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI