Partnerstva in doseganje ciljev

Partnerstva in doseganje ciljev

Mednarodno in kulturno sodelovanje

Mednarodno in kulturno sodelovanje

V našem kulturnem in kongresnem središču predstavljamo, produciramo, koproduciramo, organiziramo in posredujemo kulturno-umetniške, kongresne, sejemske, protokolarne ter druge prireditve, razstave in festivale. Ker smo predvsem kulturno središče, kulturi in umetnosti namenjamo letno več kot dve tretjini razpoložljivih terminov v dvoranah. S programom želimo izboljšati kakovost življenja, oblikovati, razvijati, udejanjati kulturno in širšo nacionalno identiteto ter kulturno-umetniško vzgajati mlade. Pri uresničevanju sodobnih kulturno-umetniških projektov sodelujemo s sorodnimi kulturnimi ustanovami doma in po svetu. Tako si prizadevamo, da bi k odprtosti glavnega mesta pripomogli z vsestranskim kulturno-umetniškim in znanstvenim mednarodnim pretokom. 
 

Pokroviteljstva in partnerstva

Pokroviteljstva in partnerstva

Cankarjev dom svoje cilje in uspešne umetniške zgodbe gradi in uresničuje s pomočjo pokroviteljev, partnerjev in darovalcev kulturno-umetniškega programa. Z njihovo pomočjo so nastala dolgoletna sodelovanja in zavezništva, ki pomembno vplivajo na oblikovanje in izvedbo kulturno-umetniških programov. V skupni želji, da bi še naprej ponujali in prirejali vrhunska umetniška doživetja, jih vsebinsko nadgrajevali in širili. Pokroviteljsko sodelovanje pogosto vključuje tudi skupne promocijske in druge akcije, ki širijo dostopnost kulturnih dogodkov in programov. 
 

Članstva v mednarodnih organizacijah

Članstva v mednarodnih organizacijah

Cankarjev dom kot osrednji kulturni in kongresni center Slovenije s svojim živahnim utripom in delovanjem sega tudi zunaj meja matične domovine. 
Smo tudi dejaven član najuglednejših svetovnih združenj kulturnega menedžmenta in profesionalnih kongresnih organizatorjev. V sodelovanju z njimi bogatimo kakovost in raven kulturnih prireditev in prireditvenega menedžmenta v Sloveniji.

Cankarjev dom je član mednarodnih organizacij:
The International Ticketing Association (INTIX)
Informal European Theatre Meeting (IETM)
European Network of Cultural Centres (ENCC)
International Society of Performing Arts, Inc. (ISPA)
The International Congress & Convention Association (ICCA)
The International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO)
 

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki

Cankarjev dom s svojimi partnerji krepi lokalno gospodarstvo, spodbuja ustvarjalnost in prispeva k bogati kulturni ponudbi v regiji. Pri izvedbi strokovnih srečanj sodeluje z lokalnimi partnerji pri zagotavljanju primernih pogostitev, prevozov, namestitev, družabnega programa in motivacijskih doživetij. Kongresno-komercialni program organizira srečanja tudi na drugih prizoriščih v Ljubljani in Sloveniji.
 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI