Daniil Trifonov, klavir
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
3. okt. 19:30

17, 21, 25, 28, 14* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Pokrovitelj koncerta

Srebrni abonma in za izven

Daniil Trifonov, klavir

Pianizem v presežkih

Program:
Ludwig van Beethoven, Andante favori v F-duru, WoO 57 
Ludwig van Beethoven, Sonata št. 18 v Es-duru, op. 31 št. 3
Robert Schumann, Pisani listi, op. 99, izbor
Robert Schumann, Presto passionato, op. 22

Sergej Prokofjev, Sonata št. 8 v B-duru, op. 84

 

Ruski pianist Daniil Trifonov (1991), ki je osupnil celo legendarno Martho Argerich (»Česa podobnega še nisem slišala!«), je začel osvajati najprestižnejše svetovne koncertne dvorane leta 2011, ko je v pičlih nekaj tednih prejel prestižne lovorike najuglednejših klavirskih tekmovanj, Arthurja Rubinsteina v Tel Avivu in Čajkovskega v Moskvi. Kljub mladosti je zrel pianist v razmahu uspešne poti, udejanja se tudi kot skladatelj. Kritiki soglasno poudarjajo njegove neverjetne tehnične sposobnosti, uravnotežene z lahkotnostjo dotika in glasbeno iskrenostjo. Odlikujejo ga izjemna glasbena premišljenost, tonska rahločutnost, osupljiva zvočnost – presežnikov, s katerimi ga opevajo poznavalci, ni konca.

Januarja je zbirko nagrad okronal s prestižnim gremijem za dvojni album Lizstovih del Transcendental, z zadnjim posnetkom Chopina pa je popolnoma razorožil tudi najzahtevnejše glasbene kritike in sladokusce. V oceni New York Timesa smo lahko prebrali: »Ali potrebujemo še en posnetek Chopinovih klavirskih koncertov? No, tega vsekakor, Trifonov jih namreč igra veličastno.«

 

Daniil Trifonov osvaja pianistični svet z elegantno virtuoznostjo in mladostno razigranostjo ter občutenjem strasti in skromne predanosti.

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0