Pretekli dogodek
22. in 25. jan ob 9:30 in 11:00

π, spletni performans

Interaktivno gledališko druženje z Nikom Škrlecem
Za 3. triado osnovne šole.

Nik Škrlec, dramski igralec ter voditelj oddaj Mlade sive celice in Počitniški krompir, v Cankarjevem domu že od leta 2016 mlade gledalce navdušuje z avtorskim projektom Naj gre vse v π ali kako sem si zapomnil 1341 decimalk. V prvi polovici sezone smo načrtovali več ponovitev te predstave, ki pa jih zaradi danih razmer in ob upoštevanju ukrepov Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa nismo uspeli realizirati. Vseeno se bodo učenci tretje triade osnovnih šole lahko z Nikom Škrlecem družili »na daljavo« v spletnem dogodku π, spletni performans:
 

Število pi je neskončno in do nedavnega smo bili prepričani, da je takšno tudi gledališče. π, spletni performans, je predstava, ki se na spletu dogaja v živo in se igra z možnostjo gledališča prek internetne povezave. V izobraževalnem smislu je izlet skozi zgodovino gledališča in raziskovanje temeljnih lastnosti predstave, v zabavnem smislu pa gre za igralca, ki ostane sam v gledališki dvorani. (Nik Škrlec v predstavi predvaja tudi nekaj odlomkov iz predstave Naj gre vse v π in razkrije njen nastanek, vse zato, da bi preizkusil, kakšen stik lahko nastane, če igralec na praznem odru išče gledalce po spletu.)

Spletni dogodek je brezplačen. Poteka v živo in je namenjen učencem tretje triade osnovne šole.

Za spremljanje dogodka v živo je potrebna predhodna prijava na e-naslov: kristina.jermancic@cd-cc.si. Po potrditvi prijave prejmete vsa navodila in povezavo na dogodek.

 

π, spletni performans

22. in 25. jan ob 9:30 in 11:00
Več terminov

Za šole

Vsa mesta so že zasedena

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI