16. maj 18:00

Kresna noč

Etno muzikal za otroke

Od 6. leta

Dan se bliža koncu, prihaja najkrajša noč v letu, ko se bo Kresnik spopadel z zmajem, svetloba s temo, dobro z zlim. Vsakokrat doslej je, odkar pomnijo najstarejša bajeslovna bitja, zmagal Kresnik in sledila je zabava. A starodavna dvoumna prerokba o Kačjem zmaju daje slutiti, da bo tokrat drugače. Kako drugače, če sploh, ne ve nihče. A vsi bodo tam. Vsi? Ne. Mali Bajeslovčki morajo ostati doma, »ker so premajhni, premladi, nezreli in ne obvladajo svojih veščin«. Ampak za basanje s sladkarijami na zabavi je treba vendar obvladati samo veščino basanja s sladkarijami, menijo Bajeslovčki, ne pa vremena, dimenzij, prostorčasja, zorenja rastlin in kar je še bajeslovnih veščin. Odslej bo drugače, sklenejo, in jo mahnejo na zabavo. A povsem drugačna zabava jih čaka, ko srečajo deklico Malo, ki v gozdu išče strganega zmaja. 


Predstava, polna zvokov, glasbe in tišine, pa tudi nesporazumov, omahljive samozavesti in neuspelih poizkusov, spremlja Malo in Bajeslovčke skozi prizore skrivnostnega pričakovanja in duhovite akcije vse do končnega spopada z zmajem in spoznanja, da je svetloba, ki premaga temo, v nas samih.

 

Kresna noč

16. maj 18:00
Premiera
Več terminov

10,00 EUR

Besedilo: Jera Ivanc
Glasba: Janez Dovč
Režija: Yulia Roschina 

Koprodukcija: Slovensko komorno glasbeno gledališče in Cankarjev dom

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI