24. - 29. nov. 2020

36. Slovenski knjižni sejem

Prirejata: Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS in Cankarjev dom

Prav vsak knjižni sejem je nekaj posebnega: zaradi novih knjig, naslovov, knjižnih  junakov, različnih krajev dogajanja, še neodkritih svetov … Letošnji, šestintrideseti po vrsti, pa bo drugačen še toliko bolj. Zaradi nevidnega, po obliki grozljivo lepega obiskovalca, ki je pred vse nas – organizatorje, razstavljavce in obiskovalce – razgrnil novo resničnost. Zato bo, glede na trenutne javnozdravstvene razmere ter posledično zahteve in omejitve, sejem potekal spletno.

Tako imenovana e-cona bo platforma za digitalne vsebine, izhodišče, srečevališče in presečišče dogodkov letošnjega sejma. Narazen, a vendarle skupaj, je njeno  osnovno vodilo. 

 

Likovna podoba je narejena na osnovi ilustracije Huiqin Wang, iz slikanice Milana Dekleve o Almi Karlin, ob 70-letnici njene smrti. Deklica, ki se ob oknu in globusu vzpenja po lestvi in v roki drži knjigo, simbolizira prizadevanja Slovenskega knjižnega sejma, da Slovenci postanemo narod bralcev, Slovenija pa država branja. Sejem bo in veselimo se ga! Le skupaj lahko prebrodimo krizo in tako pošljemo pozitiven signal zainteresiranim javnostim.

Manj ali nič spremljevalnih dogodkov v živo, pa zato neomejeno na spletu. Tudi kakšen nobelovec se nam lahko pridruži, prvič od leta 1972. 

36. Slovenski knjižni sejem

24. - 29. nov. 2020
Več terminov

Vstop prost; za nekatere prireditve vstopnina

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI