17. mar. 2019 20:00

Maksim Mrvica

Gotovo eden najpopularnejših medzvrstnih pianistov na svetu!
Prireja: VignaPR in Koda Events

Po zelo uspešnem letu 2018 z razprodanim koncertom v znameniti Sydneyjski operni hiši in razprodani arenski turneji v največjih kitajskih mestih bo Maksim Mrvica po treh letih spet nastopil tudi v Sloveniji. Ljubljanski koncert je del svetovne turneje New Silk Road, ki je obenem naslov novega studijskega albuma.  V sklopu turneje Maksim napoveduje šestdeset koncertnih spektaklov na treh celinah.

Z združevanjem popularne in klasične, filmske in elektronske glasbe se je približal tudi mlajši publiki, ekstravagantni nastopi pa očarajo tudi zahtevne obiskovalce.

Na dolgi in bogati poti je prodal več kot štiri milijone albumov v 57 državah. Leta 2003 je s svojim prvencemThe Piano Player prejel dvojno platinasto ploščo v Hongkongu in zlato ploščo v Singapurju. Od takrat je izdal že dvanajst studijskih albumov. Album The Movies (2012) je bil posnet v znamenitem londonskem studiu Abbey Roads. Na njem so naslovne skladbe iz znanih filmov: Boter, Misija Nemogoče, Pirati s Karibov, Amelie, Gladiator, Rocky. Zelo uspešen je bil tudi album Croatian Rhapsody iz leta 2015, v 2018 pa je izdal najnovejši album New Silk Road. Album je predstavil v oddaji Spring festival na kitajski CCTV v okviru praznovanja kitajskega novega leta. Album, posnet s Simfoničnim orkestrom iz Budimpešte, vsebuje avtorske skladbe in priredbe svetovnih uspešnic, kot so Clocks skupine Coldplay, All of Me Johna Legenda in priredba glasbene kulise televizijske uspešnice Game of Thrones.

Maksim Mrvica, življenjepis

Rojen leta 1975 v Šibeniku, je že od malega vedel, da si želi igrati klavir. Otroške sanje so postale resničnost, saj se od devetega leta se ni ločil od klavirja. Starša, ki nista vedela ničesar o klasični glasbi, sta njegov dar podpirala. Tudi vojna, ki je leta 1990 izbruhnila na Hrvaškem, ni prekinila njegovega učenja klavirja. »Tisoč granat je vsak dan padlo na moje mesto,« pravi Maksim, »a zaradi tega ne moreš kar nehati živeti – moraš vztrajati. Edino, zaradi česar sem lahko vztrajal, je bil moj klavir«.

Po petih letih izobraževanja na Glasbeni akademiji v Zagrebu se je eno leto izpopolnjeval na Konservatoriju Franza Liszta v Budimpešti. V tem obdobju (1999) je osvojil svojo prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Nicolaia Rubinsteina. Leta 2000 se je preselil v Pariz, da bi študiral pri profesorju Igorju Lazku, 2001 pa tam osvojil prvo mesto na pianističnem tekmovanju Pontoise.

Maksim Mrvica

17. mar. 2019 20:00
17. mar. 2019 20:00
Več terminov

32, 36, 42, 49, 59 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI