20. jan. 2020 18:00

Življenje PO izgorelosti

Katja Krasko Štebljaj, Tina Bončina in Katja Jerovšek

Izkušnje kažejo, da prav izhod iz izgorelosti, ki enako zareže v telo in dušo, zahteva celostno obravnavo. Kako živeti po izkušnji z izgorelostjo, bodo predstavile tri strokovnjakinje, ki imajo na izgorelost svoj pogled, a delijo prepričanje, da je gordijski vozel mogoče preseči le s popolno redefinicijo posameznika, njegovega razmišljanja in življenja. Vse tri tudi poudarjajo, da izhod ni enkratno dejanje, temveč neskončno lepa in predana pot k sebi. A ker oseba z izgorelostjo ni otok sam zase, se strinjajo tudi, da je treba sočasno prevetriti in ponastaviti vrednote v delovnih organizacijah ter družbi na splošno, saj bomo le tako – celostno – preprečili nadaljnje izgorevanje.

 

Katja Krasko Štebljaj je strokovnjakinja za odnose z javnostmi, ki se v prostem času zavzema za izboljšanje pismenosti o duševnem zdravju med Slovenci. Je ustanoviteljica podporne skupine Izgorelost in pot k sebi, v kateri je dandanes združenih več kot dva tisoč petsto ljudi z izkušnjo izgorelosti.

Tina Bončina je avtorica knjige Izgorelost. Po poklicu je zdravnica in psihoterapevtka, z vzroki in posledicami sindroma izgorelosti se srečuje pri delu s posamezniki, skupinami in podjetji. Izgorelost obravnava kot psihosomatsko stanje, ki terja celosten pristop in poziva k družbenim spremembam.

Katja Jerovšek je po osnovni izobrazbi etnologinja in kulturna antropologinja ter rusistka. Na Inštitutu za optimalno prehrano v Londonu je končala študij prehranske terapije po načelih uporabne medicine in postala certificirana prehranska terapevtka. Je aktivna članica Britanskega združenja za prehrano in življenjski slog medicine.
 

 

 

 

Življenje PO izgorelosti

20. jan. 2020 18:00
20. jan. 2020 18:00
Več terminov

10 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI