Pretekli dogodek
13. sep. 2019 19:00

Dr. Jorge Bucay: Zgodbe, ki so me naučile živeti

Predavanje argentinskega pisatelja in psihoterapevta.

Zaradi izjemnega zanimanja dodatno predavanje 13. 9. ob 19. uri.

Priljubljeni argentinski psihoterapevt in avtor številnih knjižnih uspešnic dr. Jorge Bucay že leta potuje po svetu ter pripoveduje o svojih knjigah, razmišljanjih, psihologiji in človekovem vedenju. Svoja predavanja in predstavitve zmeraj obogati s svežnjem zgodb, ki jih že vse življenje zbira iz najrazličnejših kultur. Tudi tokrat prinaša s seboj deset zgodb, ki so, kot pravi, pomembno vplivale nanj in mu pomagale, da se je oblikoval kot človek. Upa, da se bo katera od njih tako dotaknila tudi vas. 

Jorge Bucay se je rodil leta 1949 v Buenos Airesu, kjer je diplomiral iz medicine in se specializiral za duševne bolezni. Kot psihiater in psihoterapevt je delal v več bolnišnicah in ordinacijah, predaval, gostoval v radijskih oddajah in imel celo lastno oddajo na televiziji. 
Zadnja leta svoj čas posveča branju in pisanju, predavanjem ter družini in prijateljem. Njegove knjige so prevedene v trideset jezikov in so med najbolje prodajanimi v več kot štiridesetih deželah sveta. Avtor ponekod po svetu, zlasti v Latinski Ameriki, s svojimi predavanji polni stadione in je pravi superzvezdnik. Živi med Malago v Španiji in Buenos Airesom v Argentini.

Argentinski pisatelj in psihoterapevt skuša živeti tako, kakor svetuje v knjigah in na predavanjih. 

Skupno je izdal 26 knjig, v Sloveniji jih je doslej izšlo enajst: Ti povem zgodbo?, Ljubiti z odprtimi očmi, Zgodbe za razmislek, Ti povem še eno zgodbo?, To ni žalostna zgodba, štiri knjige v zbirki Kažipoti (Pot samoodvisnosti, Pot srečanja, Pot solza, Pot sreče), Želim si in Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo. Vse so velike uspešnice. 

Z obiskom in pogovori po Sloveniji je leta 2012 očaral tudi naše bralce, ki so se lahko na lastne oči in ušesa prepričali, da je zelo poseben in prisrčen mož. V letu 2019 se ponovno vrača v Slovenijo! 

Je rojen pripovedovalec zgodb in svet mu vse bolj priznava vlogo pionirja na področju zdravljenja s pripovedovanjem. Uspeh, ki ga žanje po vsem svetu, je plod številnih in različnih vplivov, podjetniškega znanja in trdega dela. V njegovih knjigah odseva izjemna modrost, ki jo je pridobil s proučevanjem svetovne tradicije pripovedovanja zgodb, lastnimi izkušnjami in dolgoletnim delom s pacienti.

Predavanje bo v angleščini, za prevod bo poskrbljeno.

V sodelovanju z založbo Mladinska knjiga

Dr. Jorge Bucay: Zgodbe, ki so me naučile živeti

11. sep. 2019 19:00
13. sep. 2019 19:00
11. sep. 2019 19:00
13. sep. 2019 19:00
Več terminov

15 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI