Pretekli dogodek
11. nov. 2021 19:00

Beletrinina debata: Pisateljice nekoč in danes

Beletrina z novim nizom pogovornih dogodkov v Cankarjevem domu osvetljuje aktualne in vznemirljive teme. Prijazno vabljeni na 2. Beletrinino debato o položaju pisateljic skozi čas, ki bo 11. novembra 2021 ob 19. uri potekala v hibridni obliki - v živo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma ter v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrina.

Kako se je položaj žensk v literaturi skozi zgodovino spreminjal, kakšna so razmerja moči, kako rekonstruirati slovensko literarno zgodovino, da bo pravična do žensk? Se literarne ustvarjalke še vedno soočajo s predsodki in z zavračanjem? Odgovore na ta vprašanja bodo iskale tri priznane avtorice, Ana Schnabl, Suzana Tratnik in Katja Mihurko Poniž v pogovoru z novinarko Mojco Mavec.

Toplo vas vabimo k sodelovanju v debati in zastavljanju vprašanj, kar bo mogoče tako v dvorani kot v spletnem prenosu.
 

Ana Schnabl je mlada romanopiska, ki se spretno uveljavlja v slovenskem in tujem literarnem prostoru.

Suzana Tratnik je že uveljavljena slovenska pisateljica, prevajalka in sociologinja. V svojih literarnih delih se osredotoča predvsem na neusklajenost med posameznikom in družbo, s poudarkom na pravicah LGBTQ+ skupnosti.

Katja Mihurko Poniž se kot literarna zgodovinarka ukvarja predvsem z reprezentacijami ženskosti in moškosti na področju književnosti in velja za eno največjih poznavalk vloge ženske v literaturi. V novembru bo pri Beletrini izšla njena knjiga Od lastnega glasu do lastne sebe, v kateri obravnava omenjeno tematiko.

 

Beletrinina debata: Pisateljice nekoč in danes

11. nov. 2021 19:00
11. nov. 2021 19:00
Več terminov

V živo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma ter v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrina.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI