pripovedovalski festival
16. - 25. okt. 2020

23. Pripovedovalski festival - odpovedano oz. prestavljeno

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali 23. Pripovedovalski festival. Za predstave Večer srečnih začetkov, Večer nesrečnih koncev in Hudiči z angeli plešejo si prizadevamo najti nove datume. O novih terminih bomo obveščali sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih Cankarjevega doma ter v e-novičniku Cankarjevega doma. 

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

 

Program www.pripovedovalskifestival.si

Drobni koraki k drug drugemu in k sebi

Pripovedovalski festival, ki je terminsko od vsega začetka umeščen v marec, ko praznujemo svetovni dan pripovedovanja, nas bo letos z zgodbami izjemoma pospremil v jesen. V izbiri, ali festival preselimo na splet, kot je v teh časih vedno bolj uveljavljena praksa tudi v tujini, ali pa ga umestimo v živim dogodkom bolj naklonjen čas, smo se odločili za slednje.
Trdno verjamem, da je tehnika človekova zaveznica, in se veselim, da bomo spodbujeni z izzivi, ki nam jih prinaša ta čas, v Evropi in svetu na področju organiziranega pripovedovanja in pripadajoče teorije razvili tudi nove spletne formate. Ti bodo lahko smiselno dopolnjevali ter mednarodno širili in bogatili sicer nujno bolj lokalno usmerjeno delovanje. Nikakor pa ni in ne more biti njihov namen nadomestiti ali celo zamenjati festivalskega dogajanja. To vendar temelji na pripovedovanju kot obliki živega umetniškega sporazumevanja, ki že dolga stoletja, v teh razmetanih časih pa še toliko bolj, odgovarja na najbolj starodavno potrebo ljudi po »biti skupaj«. Živo pripovedovanje ima to sposobnost, da ob skupnem doživljanju zgodbe iz v istem prostoru zbranih posameznikov ustvarja (začasno) skupnost, kot je v knjigi Homo Narrans, ki je temeljna referenca za moje razmišljanje o pripovedovanju, zapisal John Niles. Ena od osnovnih radosti skupnosti pa je, če si sposodim še misel angleškega pisatelja Lawrencea Durrella, prav radost sodelovanja. Trdo delo številnih ustvarjalcev, ki več mesecev pripravljamo festivalski program, je zares dopolnjeno, ko se na festivalu v živo srečamo z vami, svojim občinstvom.

Zaradi okoliščin delno okleščen program 23. Pripovedovalskega festivala vztraja pri zastavljeni osrednji temi, razmerju med prostorom in zgodbo. Indijski gost Abhishek Thapar, odlični slovenski igralci Tamara Avguštin, Janez Škof, Minca Lorenci, Nejc Cijan Garnati, Primož Pirnat, Aljaž Jovanović in glasbeniki Samo Kutin, Irena Tomažin, Zvezdana Novakovič, Ana Kravanja, Tea Vidmar, pripovedovalci strašljivih povedk v narečnih govoricah ter nastopajoči na naši priljubljeni festivalski stalnici, Večeru resničnih zgodb, vas z zgodbami vabimo na skupno potovanje. Potovanje v pekel in nebesa, na začetek sveta, v otroške spomine in s pomočjo upovedovane izkušnje v resnične dežele k resničnim ljudem. Tudi v upanju, da bomo, medtem ko bomo z zgodbami potovali po zamišljenih cestah, v resnici potovali od anonimnega k intimnemu, od neznanega k znanemu, od lepe podobe k živi izkušnji ter z drobnimi koraki bližje k drug drugemu in k sebi.

Pridružite se nam na tej poti. Ker brez vas, poslušalcev – za to spoznanje smo iz karantenskih časov zagotovo izšli bogatejši –, je zgodba, pa naj bo še tako dobra in vredna poslušanja, le neizrečena misel.

Špela Frlic
programska vodja festival

Vstopnice, kupljene za Pripovedovalski festival 2020, je zaradi prerazporeditve sedežev in manjše zmogljivosti dvoran treba zamenjati.

Svetujemo brezstično menjavo, tako da nam skenirano ali e-vstopnico pošljete na vstopnice@cd-cc.si do vključno 12. oktobra 2020 ter pripišete, za kateri dogodek bi jo želeli zamenjati. 

Če se prireditev v novih terminih ne morete ali ne želite udeležiti, vam bomo do 12. oktobra  izdali dobropis ali vrnili kupnino. Dobroimetje ali vračilo lahko uredimo tudi mi. Prosimo, da nam pošljete vstopnice in podatke za vračilo (TRR) na vstopnice@cd-cc.si do vključno 12. oktobra

Zamenjavo vstopnic ali vračilo kupnine lahko uredite tudi pri blagajni Cankarjevega doma:
ob delavnikih je odprta od 11. do 13. in od 15. do 16., ob sobotah od 11. do 13. ure.

Hvala za razumevanje!

Cankarjev dom

23. Pripovedovalski festival - odpovedano oz. prestavljeno

16. - 25. okt. 2020
Več terminov

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI