22. dec. 2018 21:00

The Harlem Gospel Choir

V Slovenijo prihaja prihaja svetovno znani zbor, velika gospel atrakcija, ki je svoje sporočilo ljubezni in navdiha delila že z več sto tisočimi ljudmi po celem svetu – The Harlem Gospel Choir! 
Prireja: VignaPR in Koda Events

Njihov nastop je dinamičen, z njim pa skušajo približati afro-ameriško kulturo, ki je stkana v gospel glasbo, bolje znano kot pobožno glasbo, ki je značilna za cerkve v ZDA. Slogan vsakega njihovega nastopa je: »zbližanje ljudi in narodov«. Harlem Gospel Choir je v svoji bogati preteklosti nastopal za rimokatoliškega papeža, Nelsona MandeloEltona JohnaBaracka ObamoOprah, sodelovali pa so s številnimi svetovno znanimi umetniki kot so U2Mari J. BligeAndre RieuGorillazDiana Ross in Cindy Lauper.

Zbor je leta 1986 ustanovil Allen Bailey. Idejo zanj je dobil po obisku praznovanja v čast Dr. Martinu Luthru Kingu ml. v Harlemu. V njem predstavlja najboljše pevce in glasbenike iz harlemskih ter ostalih newyorških črnskih cerkva.

Pred kratkim so za dobrodelno akcijo »Playing For Change« posneli dve skladbi. Zbrani denar bo namenjen gradnji glasbenih šol po svetu. Še vedno pa zbor Harlem Gospel Choir žaluje za preminulim Solomonom Burkeom, s katerim so za božič 2003 nastopili v Vatikanu pred papežem Janezom Pavlom II.

Zbor med nastopi po vsem svetu z blagoglasnim petjem seje veselje in dobro voljo, njihovo delo pa je pogosto tudi dobrodelno, saj pogosto nastopajo za organizacije, ki skrbij oza boljše življenje otrok.

Njihove pesmi upanja se dotaknejo vsakogar in povzdignejo do angelskih višin – vsak nastop je nekaj izjemnega! Gre za več kot “le” gospel – Harlem Gospel Choir je res nekaj originalnega, naravnost iz New Yorka. Mnogi jih želijo posnemati, a le Harlem Gospel Choir uspeva resnično odsevati mogočni duh gospela.

The Harlem Gospel Choir

22. dec. 2018 21:00
22. dec. 2018 21:00
Več terminov

26, 32, 36, 39 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI