25. jun. 2023 20:00

Kdo neki tam poje (Ko to tamo peva)

Narodno gledališče Beograd
Balet na glasbo Vojislava Vokija Kostića

Na zamisel Ljubivoja Tadića je libreto predstave nastal po scenariju istoimenskega filma Dušana Kovačevića v režiji Slobodana Šijana.
Koreografija in režija: Staša Zurovac

Baletna predstava Kdo neki tam poje je leta 2004 precej pretresla kulturno javnost. Zanimiva razdelitev, v kateri ni glavnih in stranskih vlog, vrhunska glasba, ki daje predstavi posebno prepoznavnost, odlična koreografija in režija so le nekateri segmenti za zagotovitev kultnega statusa, kar potrjuje tudi dejstvo, da je dočakala dvestoto uprizoritev na odru Narodnega gledališča. 
Od prvih taktov občinstvo zadiha z nastopajočimi in postane še en potnik v nori vožnji. Balet je poln arhetipskih simbolov, ki so vtkani v naše bitje ter jih zato tako nezmotljivo prepoznavamo in razumemo. 
Kdo neki tam poje je prva baletna predstava v novejši zgodovini gledališča, izvedena v okviru prestižnega mednarodnega gledališkega festivala BITEF (2005). Ta balet je prejel letno nagrado Narodnega gledališča za najboljšo predstavo v sezoni 2004/05, aprilsko nagrado mesta Beograd in nagrado Dimitrije Parlić Društva baletnih umetnikov Srbije.


Privlačna postavitev, vrhunska glasba ter odlična koreografija in režija so le nekateri segmenti, ki so tudi baletu Kdo neki tam poje zagotovili kultni status. 


 

 

Druženje (afterparty) po baletnih predstavah festivala Plesne noči 

Da bomo po baletnih predstavah sproščeno odplesali v poletje, bomo v parku pri Cankarjevem domu vsak večer festivala, od petka, 23., do nedelje, 25. junija, pripravili druženje ob ambientalni glasbi, pijači in izmenjavi mnenj. Idilično okolje Cankarjevega parka je poleti kot nalašč za prijetno večerno druženje.

V nedeljo, 25. junija, pa bodo za pravo razpoloženje po predstavi Kdo neki tam poje Narodnega gledališča Beograd v Veliki sprejemni dvorani poskrbeli člani Balkan Brass Banda Pivo in čevapi. 

Naj Plesne noči združijo ustvarjalce in ljubitelje baleta tudi potem, ko soji odrskih luči ugasnejo. 
Vabljeni! 

Kdo neki tam poje (Ko to tamo peva)

25. jun. 2023 20:00
25. jun. 2023 20:00
Več terminov

20,00 I 24,00 I 28,00 EUR

16,00 I 21,00 I 26,00 EUR* * za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

15-odstotni popust pri nakupu vstopnic za vsaj dve različni prireditvi

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI