16. dec. 2022 19:30

Jan Lauwers & Needcompany: Vse dobro

Vse dobro je razkošna in refleksivna gledališka izkušnja, ki se loteva velikih tem umetnosti in življenja.

Vse dobro pripoveduje zgodbo o izgubi in upanju. Ljubezensko zgodbo, ko Evropa žrtvuje svoje vrednote ter številni podlegajo sovraštvu in nerazumevanju. Zgodbo o družini umetnikov z vsakdanjimi skrbmi in vsenavzočo smrtjo, ki se neusmiljeno vsiljuje tako v intimo njihovega doma kot v zunanji svet.

Leta 2014 je Jan Lauwers spoznal izraelskega pripadnika elitnih vojaških enot in vojnega veterana Elika Niva, ki se je po hudi nesreči in dolgi rehabilitaciji odločil za pot poklicnega plesalca. Načela sta dolge pogovore o njegovih vojaških operacijah in razvoju plesalca v udobju subvencioniranega sveta žive umetnosti v Nemčiji. Med tem so na letališču Zaventem in podzemni postaji Maalbeek eksplodirale bombe. Vse dobro je fiktivni avtoportret, prepleten z avtobiografskimi prvinami. Je tako odslikava Elikovega življenja kot vpogled v slog bivanja Jana Lauwersa in njegove partnerice Grace Ellen Barkey z njunimi otroki v družinski hiši, stari pekarni v zloglasnem okrožju Molenbeek.

Umetniško skupino Needcompany sta leta 1986 ustanovila umetnika Jan Lauwers in Grace Ellen Barkey. Maarten Seghers je član Needcompany od leta 2001. Lauwers, Barkey in Seghers tvorijo jedro skupine, ki zajema različne umetniške zvrsti: gledališče, ples, performans, vizualno umetnost, pisna dela ... Njihove stvaritve gostujejo na najbolj prestižnih prizoriščih doma in v tujini. Needcompany se od vsega začetka predstavlja kot mednarodna, večjezična, inovativna in multidisciplinarna skupina. Delo Needcompany se utemeljuje v umetniškem projektu, pristnosti, nujnosti in pomenu. Sam medij je nenehno pod vprašajem, ves čas se preučuje kakovost posredovane vsebine glede na obliko, ki jo prevzame. Needcompany verjame v kakovost, sodelovanje in inovacijo. Needcompany je vodilni glas v socialni razpravi o nujnosti in lepoti umetnosti tako na domači kot mednarodni ravni.

 

Jan Lauwers & Needcompany: Vse dobro

16. dec. 2022 19:30
16. dec. 2022 19:30
Predstava bo trajala dve uri in petnajst minut.
Več terminov

25,00 | 28,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Besedilo, režija, scenografija: Jan Lauwers
Glasba: Maarten Seghers
 

Nastopajoči: Grace Ellen Barkey, Romy Louise Lauwers, Victor Lauwers, Jan Lauwers, Inge Van Bruystegem, Benoit Gob, Elik Niv,Jules Beckman, Simon Lenski, Maarten Seghers, George van Dam 
 

Produkcija: Needcompany 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI