Pretekli dogodek
17. sep. 2021 17:00

Gibanica v CD | Jan Rozman: Predmetenje

V performansu Predmetenje se avtor / performer sooča s stvarmi, ki ga obkrožajo, in obenem z občutki in idejami, ki jih te sprožajo. Prostor uprizarjanja postaja mesto stika med živo in neživo materijo, objektom in subjektom, (spekulativnim) obstojem in neobstojem, nedejavnostjo in delovanjem, nasičenostjo in praznino, vsakodnevnim in skrivnostnim, poetičnim. Ustvarjalni proces temelji na uprizoritveni raziskavi materialnosti, ki jo je Jan Rozman začel med magistrskim študijem na MA SODA v okviru Inter-University Centre for Dance v Berlinu. Performans, ki izhaja iz filozofije spekulativnega realizma in objektno usmerjene ontologije, aktivira koreografsko moč ravno skozi relacijo performerja do stvari na odru, kar izziva antropocentrično dojemanje stvarnosti z iskanjem alternativnih možnosti za sobivanje v času globalne ekološke katastrofe in prenasičenosti s predmeti v zahodnem življenjskem slogu.

 

Jan Rozman

deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator v Ljubljani in Berlinu. V umetniški praksi se ukvarja z razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno/antropoceno obdobje. Šolal se je na oddelku za sodobni ples umetniške gimnazije v Ljubljani, študiral koreografijo na School for New Dance Development (AhK) in opravil magisterij na programu solo/ples/avtorstvo v okviru Inter-University Centre for Dance (UdK) v Berlinu. Leta 2019 je prejel nagrado Ksenije Hribar v kategoriji perspektivni koreograf. Istega leta je prejel štipendijo danceWEB na festivalu ImpulsTanz na Dunaju.
 

Gibanica v CD | Jan Rozman: Predmetenje

17. sep. 2021 17:00
17. sep. 2021 17:00
Več terminov

7,00 EUR

5,00 EUR *

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Koncept in izvedba:Jan Rozman
Dramaturgija: Julia Keren Turbahn
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Kostumi: Kiss the Future
Svetovalec za scenografijo: Dan Adlešič
Odrska asistenca in vodenje tehnik: Dan Pikalo
Grafično oblikovanje: Matija Medved
Video dokumentacija: Gregor Gobec
Foto dokumentacija: Nada Žgank

Izvršna produkcija: Sabina Potočki
Produkcija: Emanat
Koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI