9. nov. 2021 19:30

Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Idiot

Gostovanje HNK Zagreb

Sedežni red ne velja!
Novi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa narekujejo, da med obiskovalci v dvoranah zagotovimo en sedež prost.
Obiskovalce prosimo za razumevanje.



Radovednost, ljubezen, rivalstvo, žrtvovanje, trpljenje, neodločnost, nešteto majhnih in velikih nesreč so le nekatere vrline enega najvznemirljivejših romanov ruskega pisatelja Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega, uprizorjenega na odru Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu v režiji Vasilija Senjina.

Po eni strani je Idiot obsežna pripoved s princem Miškinom v središču, povratnikom iz Švice, naivnim dobrotnikom, polna epizod, ki bi jih lahko uvrstili skoraj med melodramske zvrsti. Po drugi strani pripoved prinaša portrete in upodablja osebnosti ter se ukvarja z nekaterimi osnovnimi vprašanji etike.

Režiser in avtor dramatizacije Vasilij Senjin se je v želji po ohranitvi ravnovesja med plastmi zapleta ter odprto pomensko strukturo odločil za formalno preprost pristop. Predstavo sestavljajo med seboj jasno ločeni prizori, ki temeljijo na posameznih epizodah iz predloge. V Senjinovem Idiotu je veliko digresij, ponovitev, dolgih dialogov, kar vodi do prefinjene in natančne dinamike igre, na kateri temelji vsa bravurozna uprizoritev.

Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Idiot

9. nov. 2021 19:30
9. nov. 2021 19:30
Sedežni red ne velja! Novi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa narekujejo, da med obiskovalci v dvoranah zagotovimo en sedež prost.
Več terminov

18,00 | 22,00 EUR

12,00 | 16,00 EUR * * za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Režiser, avtor adaptacije in scenograf: Vasilij Senjin
Prevajalec: Igor Buljan
Dramaturginja: Mirna Rustemović
Kostumografinja: Doris Kristić
Skladatelj: Ozren K. Glaser
 
 

Igrajo: Luka Dragić, Bojan Navojec, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Alen Šalinović, Barbara Vicković, Olga Pakalović, Iva Mihalić, Luca Anić, Milan Pleština, Vanja Matujec, Tin Rožman, Dušan Bućan, Ana Begić, Franjo Kuhar, Jelena Otašević Babić, Damir Markovina, Silvio Vovk, Kristijan Potočki

Produkcija: HNK Zagreb

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI