Od 12. do 16. feb

Delavnice flamenka s španskim mojstrom flamenka Alejandrom Granadosom

Začetna in nadaljevalna stopnja

Dogajanje v sklopu drugega bienala flamenka v Cankarjevem domu bodo popestrile tudi plesne delavnice flamenka. V Ljubljano prvič prihaja “el maestro de los pellizcos” Alejandro Granados, madridski umetnik, ki bo pri nas vodil pet dni trajajoče delavnice za dolgoletne plesalce flamenka, kot tudi tiste, ki se z njim šele želijo spoznati.

Alejandro je mojster tradicionalnega flamenka, ki ga zaznamuje zelo ponotranjen in celosten pristop k poučevanju. S svojim prirojenim čutom za muzikalnost in ritmom flamenka v krvi bo udeležencem delavnic približal občutenje flamenko telesa in jih popeljal skozi elemente, ki ga sestavljajo. Koreografije Alejandra Granadosa so kot partiture, ki omogočajo poglabljanje razumevanja znova in znova, njegovo plesno raziskovanje pa se vrti okoli občutka flamenka, ki rodi plesoče telo.

Korakov je nešteto in vedno bo prišel nekdo, ki ima boljšo tehniko in jih bo izvedel boljše, zato so v plesu pomemben občutek, vsak pleše drugače, zato ga išči znotraj vsakega koraka. Alejandro Granados

Alejandro Granados je plesalec in koreograf, ki je tekom svoje plesne kariere na številnih odrih sveta sodeloval z velikimi imeni flamenka, kot so Lola Greco, Carmen Cortés, Mario Maya, Andrés Marín, Rafael Campallo, la familia Farruco itd. Bil je tudi solist in pozneje koreograf v Ballet Nacional de España. Svoje plesne korake je kljub temu, da je sin flamenko plesalcev, začel kot baletni plesalec v Zaragozi, kjer je, preden se je popolnoma predal flamenku, postal baletni solist. Zadnja leta slovi kot odličen pedagog z veliko izkušnjami. Trenutno poučuje na priznani plesni akademiji Amor de Dios v Madridu.

 

Med 12. in 16. februarjem 2020 bosta v prostorih Cankarjevega doma potekali dve delavnici za različna nivoja zahtevnosti.

Delavnica za začetno stopnjo znanja: Iskanje občutka flamenka

sreda, četrtek: od 17:30 do 19:00
petek: od 16:30 do 17:30
sobota, nedelja: od 10:30 do 12:00

Delavnica je oblikovana za plesalce, ki se s flamenkom šele spoznavajo, na njej pa bodo dobrodošli tudi tisti dolgoletni plesalci, ki želite utrditi svoje tehnično in glasbeno znanje. Vsebina delavnice je namenjena iskanju plesočega telesa, ki se vpenja v ritem flamenka, ga začuti in ponese v gib flamenka. Razporejanje teže, občutenje ritma, udarci z nogami, poudarki v telesu, premiki rok, plesni izraz, telesna drža bodo glavne teme delavnice, plesalci pa jih bodo raziskovali preko preprostih plesnih sekvenc, povezanih v krajšo koreografijo. Alejandro Granados bo učenje plesa pospremil s petjem, ki je pravzaprav srce flamenka. Ritem bo dobil melodijo, poudarki pa bodo postali naravni in jasni za uho ter telo.

Delavnice se je možno udeležiti s flamenko čevlji ali brez njih.

 

Delavnica za nadaljevalno stopnjo znanja: Ples v mojem telesu

sreda, četrtek: od 19:00 do 20:30
petek: od 17:30 do 18:30
sobota, nedelja: od 12:00 do 13:30

Delavnica je namenjena plesalcem, ki flamenko plešejo že nekaj časa, dobro poznajo njegove ritme ter tehniko. Prvi del delavnice bo namenjen utrjevanju tehnike nog, telesa in obratov in učenju krajših ritmičnih sekvenc in plesnih kompozicij. V drugem delu delavnice bodo udeleženci z Alejandrom Granadosom iskali načine za celostno občutenje lastnega telesa, ki pridobiva svojo edinstveno estetiko in osebnost, pri tem uporablja ritme flamenka, jih soustvarja ter komunicira s petjem. V raziskovanju ritmičnih poudarkov se bodo vrnili k izvoru plesa flamenka in se naučili poslušati in razumeti petje. Delavnica je izjemno primerna za vse tiste, ki so tekom let pridobili veliko plesnega materiala, a ga še ne znajo povezati z glasbo.

 

 

Prijava do 14. januarja 2020:
1 delavnica (7 ur): 110 EUR
2 delavnici (14 ur): 160 EUR

Prijava po 14. januarju 2020:
1 delavnica (7 ur): 140 EUR
2 delavnici (14 ur): 190 EUR 

Enkratni obisk: 25 EUR

Prijavo na delavnice lahko oddate po elektronski pošti na naslov info@coraviento.com
________________________________________________________________

Festivalski popusti za udeležence delavnice z Alejandrom Granadosom:
15 % popust pri nakupu vstopnice za posamezni dogodek
25 % popust pri nakupu vstopnic za vse dogodke v okviru festivala Bi flamenko
________________________________________________________________

Kontakt:
Plesno kulturno društvo CoraViento
info@coraviento.com
031 722 060

Skladišče 172
skladisce172@gmail.com
041 444 240

Delavnice flamenka s španskim mojstrom flamenka Alejandrom Granadosom

Od 12. do 16. feb
Več terminov

začetna 140 EUR; nadaljevalna stopnja 190 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI