11. maj 2020 19:00

Batsheva - The Young Ensemble: Pogled & druge stvaritve - odpovedano

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.


Mladi ansambel Batsheva (Batsheva The Young Ensemble) je leta 1990 ustanovil Ohad Naharin, ko se je skupini Batsheva Dance Company pridružil kot novi umetniški vodja, in to v želji negovanja ustvarjalnih procesov, mentorstva mladim plesalcem in razvijanja mladega izraelskega občinstva. Edinstveni koncept ansambla zajema koreografsko podporo, strogo plesno urjenje in gostovanja. Zaradi dvoletne časovne omejenosti programa ansambel zaznamuje globoka čustvena predanost. Plesalci si želijo iz izkušnje kar največ iztržiti, izpopolniti lasten plesni izraz in pustiti osebne sledi na Naharinovih koreografijah.

To tokrat nagrajuje še najnovejše delo njegove sodelavke in tudi znanke velikega odra Gallusove dvorane, plesalke in koreografinje Sharon Eyal, ki je v abonmaju Veličastnih 7 gostovala leta 2018 s projektom Ljubezen, poglavje 2. Naharinovi sta prvi koreografiji, George & Zalman iz leta 2005 in Black Milk iz 1990, omogočata pa vpogled v začetke njegovega ustvarjanja in delujeta kot izhodiščni točki, iz katerih sta se pozneje razvili njegovi posebni avtorski tehnika in slog, ki ju zaznamujejo »osupljivo fluidne okončine in hrbtenice, globoko utemeljen gib, eksplozivni izbruhi in vitalnost, ki gledalca zgrabi za ovratnik.« Njegovi plesalci ne vadijo pred ogledalom, kar jim omogoči odmik od samokritičnosti in občutenje giba globoko v sebi.

Moška ekipa iz prvega in ženska iz drugega se v tretjem delu združita. Pogled (The Look) Sharon Eyal izhaja iz Gandijeve izjave: »Nihče me ne more raniti brez mojega privoljenja.« V izvedbi Mladega ansambla Batsheva prinaša tisto, kar od Sharon pričakujemo in s čimer nas je navduševala že ob prvem obisku. Je temno in čudovito potovanje po svetu nočnih klubov ter na oder postavlja hipnotičen in samobiten jezik giba … nov in inovativen ples, ki te povsem posrka vase. Senzacionalen je.

Pogled je temno in čudovito potovanje po svetu nočnih klubov … je ples, ki te povsem posrka vase.

Batsheva - The Young Ensemble: Pogled & druge stvaritve - odpovedano

11. maj 2020 19:00
11. maj 2020 19:00
Več terminov

17, 21, 25, 28 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Pogled
Koreografija: Sharon Eya in Gai Behar
Glasba: Ori Lichtik
George & Zalman
Koreografija: Ohad Naharin
Glasba: Arvo Pärt, Za Alino

George & Zalman 
Koreografija: Ohad Naharin
Glasba: Arvo Pärt, Za Alino 
 

Black Milk
Koreografija: Ohad Naharin (1985)
Glasba: Ritmična pesem za še eno marimbo, Paul Smadbeck, Etida št. 3

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI