19. in 20. nov

Ballets Jazz Montréal: Dance Me

Glasba: Leonard Cohen

Glasba v predstavi


Suzanne
So Long, Marianne
Famous Blue Raincoat
Lover, Lover, Lover
Hallelujah
First We Take Manhattan
Tower of Song
Everybody knows
Here It Is
Dance Me to the End of Love
Boogie Street
Nevermind
Steer Your Way
It Seemed the Better Way
String Reprise / Treaty
A Thousand Kisses Deep

Skupina Ballets Jazz Montreal, ki svoj nastanek dolguje sodelovanju med Geneviève Salbaing, Evo von Genscy in Eddyjem Toussaintom leta 1972, od junija 2021 deluje pod vodstvom Alexandre Damiani. Ustvarja, producira in predstavlja sodobne plesne projekte, utemeljene v tehniki, strogi natančnosti in estetiki klasičnega baleta. Dela skupine redno gostujejo na lokalnih, nacionalnih in mednarodnih odrih. 
Svojim plesalcem zagotavlja strokovno baletno usposabljanje na najvišji ravni in mednarodno priznanim koreografom omogoča svobodo pri razvijanju lastnega umetniškega procesa v skladu z identiteto skupine. S tem hkrati ustvarja vsem dostopen, a še kako ekskluziven repertoar.
 
Dance Me je vrhunska stvaritev, ki jo navdihuje plodovit in poglobljen opus montrealskega pesnika, umetnika in kantavtorja Leonarda Cohena. Delo, ki ga je Cohen za življenja tudi odobril, zaznamuje močna in drzna dramaturgija Érica Jeana. Je navdušujoče posvetilo slavnemu umetniku in priklic velikih ciklov življenja v petih obdobjih, kot jih orišejo Cohenova globoko refleksivna glasba in pesmi.
Koreografska pisava je zaupana trem mednarodnim koreografom z medsebojno dopolnjujočimi se značilnostmi in osebnostmi: Andonisu Foniadakisu, Annabelle Lopez Ochoa in Ihsanu Rustemu. Njihov močni in globoko občuteni koreografski svet, ki odseva svojstvenost Cohenove glasbo, oživi petnajst umetnikov BJM.
 

Ob inventivni in prefinjeni odrski produkciji je to večplastno in razgibano delo paša za oči in ušesa.

Ballets Jazz Montréal: Dance Me

19. in 20. nov
Več terminov

20,00 | 24,00 | 28,00 | 32,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Predstava traja 80 minut in nima odmora

Glasba: Leonard Cohen
Koreografija: Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa in Ihsan Rustem
Koncept: Louis Robitaille
Dramaturgija in režija: Éric Jean

 

Glasbeno vodenje: Martin Léon
Oblikovanje zvoka: Alexis Dumais
Ustvarjeno leta 2017 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI