Pretekli dogodek
22. dec. 2019 18:00

Tradicionalni božični koncert

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija
Dirigent: Patrik Greblo

Solisti: Oto Pestner, New Swing Quartet, Alenka Godec, Dinamitke, Uroš Perić & The Raelettes, Ditka, Borut Bučar

 

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija bosta za tradicionalni božični koncert združila moči in pod vodstvom Patrika Grebla z vznesenimi, božično obarvanimi skladbami pričarala praznično razpoloženje. Na odru Gallusove dvorane se jim bodo z izborom najlepših melodij pridružili priljubljeni slovenski pevci.

Oto Pestner bo nastopil s svojimi zimzelenimi uspešnicami v praznični preobleki; v zlato obdobje bluesa, jazza in soula vas bo ponesel glasbenik z dušo Raya Charlesa, Uroš Perić.

Nastopili bosta tudi kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka, ki si je z edinstvenim avtorskim pristopom na slovenskem glasbenem prizorišču ustvarila poseben prostor, ter Alenka Godec, ki je lani praznovala 30. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Predstavil se bo tudi tercet Dinamitke, ki ga sestavljajo Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek. Treh dam se spomnimo iz muzikala Mamma Mia!, ki je navdušil svet in tudi občinstvo po vsej Sloveniji.

Lani decembra je povsem razprodala Gallusovo dvorano in tudi letos bo oplemenitila naš oder – legendarna vokalna skupina New Swing Quartet v goste prihaja v zasedbi, ki deluje vse od leta 1988: Oto Pestner, Dare Hering, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.
 

Tradicionalni božični koncert

22. dec. 2019 18:00
22. dec. 2019 18:00
Več terminov

17, 22, 26, 30 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI