15. mar. 2023 19:30

SOS 4: Ure in oblaki

Orkester Slovenske filharmonije, Ženski zbor Slovenske filharmonije
Dirigent: Sylvain Cambreling

Program:  
Georg Friedrich Haas, Natures mortes
György Ligeti, Clocks and Clouds
Florent Schmitt, Salomina tragedija, baletna suita, op. 50

»Ne verjamem v odnose v glasbi, ki so evidentni le v partituri, ni jih pa mogoče takoj doživeti s   čutenjem. Upam, da sta v moji glasbi intuicija in razum v ravnovesju,« so besede glavnega protagonista koncerta, avstrijskega skladatelja Georga Friedricha Haasa, ki jih lahko pripišemo tudi skladbi Clocks and Clouds (Ure in oblaki) Györgyja Ligetija. V obeh se na različne načine bohotijo lepota, bogastvo in raznolikosti zvočnih panoram. Sklepna točka koncerta, suita Salomina tragedija, je delo francoskega skladatelja Florenta Schmitta, v katerem se očarljivo prepletajo elementi impresionizma, pozne romantike in začetkov modernizma, kot ga je nekoliko kasneje z vso vehemenco uvedel Igor Stravinski.


Pokoncertno druženje občinstva s skladatelji in nastopajočimi ob ponudbi izbranih vrhunskih slovenskih vin, Steklena dvorana Lili Nov
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju! 

 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SOS 4: Ure in oblaki

15. mar. 2023 19:30
15. mar. 2023 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI