15. feb. 2023 19:30

SOS 3: Potovanje skozi čas

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Franck Ollu

Program:  
Maurice Ravel, Couperinov nagrobnik 
George Benjamin, Palimpsesta
Conlon Nancarrow (transkr. Yvar Mikhashoff, Charles Schwobel), Študija št. 7
Igor Stravinski, Simfonija v treh stavkih

Spoštovani obiskovalci,
obveščamo vas, da bo na koncertu namesto napovedane skladbe Voidness Matica Romiha na sporedu skladba Couperinov nagrobnik Mauricea Ravela.
Hvala za razumevanje.

 

Angleški skladatelj George Benjamin je navdih za osrednje delo koncerta našel v glasbenih palimpsestih. V njegovem primeru gre za knjigo, v kateri so bili različni notni zapisi spraskani in odstranjeni z namenom, da bi jo bilo mogoče uporabiti za vedno nove zapise. Na simboličen način bomo tako lahko prisluhnili glasbam, ki so se zapisane na istem mestu v isti knjigi znašle v različnih časovnih obdobjih. Delo je bilo prvič izvedeno v Londonu leta 2002 pod taktirko Pierra Bouleza. Igral je Londonski simfonični orkester.


Pokoncertno druženje občinstva s skladatelji in nastopajočimi ob ponudbi izbranih vrhunskih slovenskih vin, Steklena dvorana Lili Novy
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SOS 3: Potovanje skozi čas

15. feb. 2023 19:30
15. feb. 2023 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI