19. okt. 2022 19:30

SOS 2: Ofelija

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Titus Engel

Solistka: Nicole Chevalier, sopran

Program:  
Neville Hall, so flamed in the air
Hans Abrahamsen, Let me tell you
Carl Nielsen, Simfonija št. 4, op. 29, »Neugasljiva«

Osrednja skladba koncerta je cikel pesmi Let me tell you danskega skladatelja Hansa Abrahamsena. Predloga skladbe je enako naslovljena novela Paula Griffithsa, literarni portret Ofelije iz Shakespearovega Hamleta. Ofelijino besedilo je Griffiths najprej podvrgel principom potencialne književnosti, skladatelj Abrahamsen pa je z izoliranjem posameznih besed in fraz njen tekst spremenil do nerazpoznavnosti. Kljub temu pa Ofelijina odločnost in strast dajeta slutiti, da je bilo zadoščeno ženski, ki nikoli ni imela možnosti povedati svoje plati zgodbe.

Skladbo je leta 2013 z Berlinskimi filharmoniki prvič izvedla sopranistka Barbara Hanningan. Odtlej se vrstijo številne izvedbe najboljših orkestrov širom sveta, vedno znova pospremljene z dolgimi ovacijami.
 



Pokoncertno druženje občinstva s skladatelji in nastopajočimi ob ponudbi izbranih vrhunskih slovenskih vin, Steklena dvorana Lili Novy
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju! 



Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SOS 2: Ofelija

19. okt. 2022 19:30
19. okt. 2022 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI