28. sep. 2022 19:30

SOS 1: Melanholija in agonija

Orkester Slovenske filharmonije, Zbor Slovenske filharmonije, Komorni zbor Ave
Dirigent: Simon Krečič

Solist: Nejc Kamplet, klavir

Program:  
Frédéric Chopin, Koncert za klavir in orkester št. 1 v e-molu, op. 11
Alojz Ajdič, Taborišče Ravensbrück, kantata

Pravijo, da sta čas in Chopin edini znani zdravili za celjenje ran prve ljubezni. Najbrž pa je spomin na spevne melodije enega najlepših klavirskih koncertov v sebi nosila tudi katera od internirank koncentracijskega taborišča za ženske in otroke v Ravensbrücku, kjer je med drugo svetovno vojno trpelo tudi več kot štirideset tisoč Chopinovih sonarodnjakinj. Štiri slovenske interniranke so svoje trpljenje izrazile v pretresljivih pesmih, ki jih je za nastanek kantate Taborišče Ravensbrück kot tematski material uporabil naš priljubljeni skladatelj Alojz Ajdič. 

Koncert je posvečen žrtvam vojne v Ukrajini.
 


Pokoncertno druženje občinstva s skladatelji in nastopajočimi ob ponudbi izbranih vrhunskih slovenskih vin, Steklena dvorana Lili Novy 
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju! 


Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SOS 1: Melanholija in agonija

28. sep. 2022 19:30
28. sep. 2022 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI