6. in 7. okt. 2022 ob 19:30

SMS 1: Fantastična

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Ivor Bolton

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonija št. 1 v Es-duru, K. 16
Anton Bruckner, Simfonija št. 5 v B-duru

Kako različni osebnosti sta bila Mozart in Bruckner. Prvega je vse življenje razganjalo od veselja, vihravosti in drznosti, medtem ko je bil Brucknerjev značaj prežet s skromnostjo in zmernostjo. Če je bil Mozart nadvse družaben, se je Bruckner med ljudmi težko znašel. Mozartova prva, v celoti ohranjena simfonija, ki jo je napisal star vsega osem let, odraža vse naštete lastnosti glasbenega genija. Na drugi strani pa Brucknerjeva neobičajna Simfonija št. 5 preseneča z bleščečim svetom zvoka in čustev. Skozi junaške melodije in čvrste teme vrejo iz njega hotenje, upanje in hrepenenje – občutja, ki jih je pogosto zadrževal v sebi. Sam je simfoniji dal naslov «Fantastična«.
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SMS 1: Fantastična

6. in 7. okt. 2022 ob 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI